Bafralı yannis serbest kaldı

Bafralı yannis serbest kaldı

Barış Aktivisti Bafralı Yaylalı Roboski’de gözaltına alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

A+A-

Şırnak’ın Uludere İlçesi Roboski’de(Ortasu) meydana gelen katliam sonrası Roboski’ye yerleşen vicdani retçi gazeteci Yannis Vasilis, bu sabah saatlerinde Roboski Köyündeki evinde “PKK örgütüne üye ve destek olmak” suçlamasıyla Barış Aktivisti Yannis Vasilis, askerler tarafından gözaltına alındı. Roboski Katliamına dair imza kampanyaları, kitap ve broşürlere de el konuldu. Gözaltına alınan Bafra nüfusuna kayıtlı İbrahim Yaylalı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

 

Barış Aktivisti Yannis Vasilis Kimdir?

Gerçek adı İbrahim Yaylalı olan Yannis Vasilis, Samsun’un Bafra ilçesindendir. 1994 yılında Şırnak’ta Komando olarak askerlik yaparken pkk tarafından kaçırılır ve 3 yıl PKK örgütü elinde esir kalır. PKK örgütü mensuplarınca esir alınan İbrahim Yaylalı, 3 yıl sonunda serbest bırakır. Soy kütüğünü araştıran Yaylalı, Rum olduğunu öğrenir. Gazeteci ve vicdani retçi olan Yaylalı, sosyal medyada yaptığı paylaşımlar nedeniyle tepki çeker. Son olarak Roboski Köyünde yaşanan katliam sonrası Robsoki köyüne yerleşir.

Pontos Rum soykırımı ile ilgili Barış Aktivisti Yannis Vasilis’in sosyal paylaşım sitesi facebook’ta yaptığı bir paylaşım nedeniyle “Mustafa Kemal Atatürk’ün hatırasına hakaret” ettiği gerekçe gösterilip hakkında iddianame hazırlanmıştı.

Yannis Vasilis, 1994 yılında askerlik yaparken PKK örgütü mensuplarına esir düşmüştü. O sıralarda ailesinin Genelkurmay’a yaptığı başvuru sonuçsuz kalmıştı. Yannis Vasilis de soy kütüğünü araştırmış babasının dedesinin isminin Konstantin olduğu ve tümünün öldürüldüğünü öğrenir. Bu bilgileri öğrenen Yannis Vasilis Rum olduğunu her zaman dile getirir ve bu nedenle birçok yerden tepki görür.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum