BAFRALI ÜRETEN KADINLAR PAZAR İSTİYOR

BAFRALI ÜRETEN KADINLAR PAZAR İSTİYOR

MİKRO KREDİ ALDILAR, ÜRETEN EL OLDULAR

A+A-

BAFRALI KADINLAR GÖZ NURU, EL EMEKLERİNİ SATACAK PAZAR İSTİYORLAR.

Mikro Kredi Kullanarak Üreten Eller olan Bafralı Hanımlar yaptıkları çalışmaları,el ürünlerini sergileyebilecekleri  ve satacakları bir Pazar yeri istiyorlar.

Emirefendi Mahallesinde Merkez Şefi Ayşe Yiğit’in evinde bir araya gelen bayanlar Mikro Kredisi Geri Ödeme Tahsilat Toplantısında almış oldukları kredinin taksitlerini Mikro Kredi Bafra Şube Saha Sorumlusu Büşra Cebeci’ye teslim ettiler.

Teslimatta bir açıklama yapan Cebeci,’’Bafra Mikro Kredinin 16 ayrı merkezi, 44 grup var. 220 aktif Temel Mikro Kredi Kullanan aktif üye mevcut. 18 Girişimci Bayan hem Temel, Hem de Girişimci Kredisi kullanıyor. Vermiş olduğumuz kredileri kullanan bayanlar üreten eller oluyor. Hem boş vakitlerini değerlendiriyorlar. Hem de sattıkları ürünlerden para kazanıyorlar. Mikro Kredi Samsun Bölge Müdürümüz Yasin Kandemir ise yaptığı çalışmalar ve desteği ile tüm bayanlardan takdir görüyor. Ve yakın zamanda ise Bafralı Bayanların isteği olan ürettikleri ürünleri satabilecekleri bir Pazar çalışması da yapmaktadır.’’dedi.

Mikro Kredi Kullanan bayanlar adına ise bir konuşma yapan Emirefendi Merkez Şeflerinden Ayşe Yiğit, Nurşen Parlak, Faziye Nişancı,’’ Mikrokredi,  yetenekleri bulunan , fakat maddi imkanı olmayan kadınların kendi kendilerine gelir getirici faaliyetlerde bulunmasına imkan sağlayan, teminat ve kefalet gerektirmeden verilen küçük bir sermayedir. Gelir getirici bir faaliyete başlamak isteyen 5 ihtiyaç sahibi kadının bir araya gelmesiyle süreç başlar. TİSVA, yapılmak istenen iş ve mikrokredi süreçleriyle ilgili gerekli bilgilendirme ve eğitimi verir. İlk kez başvuranlar, ilk yıl için 700 lira  kredi alır. 1 yıl vadeli verilen kredisini düzenli ödeyenlerin limiti ikinci yıl 2 bin liraya kadar çıkar. Sonraki yıllarda meblağ katlanarak artar.

Her hafta TİSVA’nın saha tahsildarları tarafından yapılan ziyaretler sonucunda, girişimci kadınlar aldıkları krediyi; beraber 46 haftada haftalık taksitlerle geri öder. Bizde Bafralı Hanımlar olarak almış olduğumuz mikro kredinin taksitlerini  evlerimizde ödüyoruz. Kadınların Tüketen bir birey değil, üreten bir birey olduğunu da kanıtlamak istedik.

Bizim Bafra Kaymakamı Ali Katırcı, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ve diğer yetkililerden tek isteğimiz var. Bafra’ya Üreten Eller Kadınlar Pazarı Kurulması.

Yapmış olduğumuz ürünleri, el işlerini ve diğer çalışmaları sergileyip, satabileceğimiz bir yere ihtiyacımız var. Bu konuda destek bekliyoruz. Mikro Kredi Samsun Bölge Müdürümüz Yasin Kandemir her türlü konuda bizlere destek oluyor. Pazar Konusunda desteğini vereceğini bildirdi. Bizde buna paralel yerel yönetimlerinde yardımcı olmasını bekliyoruz. Pazar için en uygun yer ise AKBANK arka tarafında bulunan sokak ya da Bedesten Aralığında bulunan yer olabilir.’’diyerek konuşmasını tamamladı.

Konuşmalardan sonra ise Kadınlar yumruklarını sıkarak, güç gösterisi yaparak Mikro Kredisi Yemini Ettiler.

dscf9150.jpgdscf9152.jpgts00464.jpgts00465.jpgts00466.jpg



 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.