BAFRA’LI TARIMCILAR BURSA’DA GEREKEN TARIM BİLGİSİNE ULAŞTILAR

BAFRA’LI TARIMCILAR BURSA’DA GEREKEN TARIM BİLGİSİNE ULAŞTILAR

Bafra Kaymakamlığı Çeltik Komisyonu Başkanlığı tarafından Bursa’ya gönderilen 44 çiftçi 13-17 Ekim tarihleri arasından Bursa’da gerçekleştirilen Tarım ve Hayvancılık Fuarını 2 gün boyunca gezdiler.

A+A-

Akabinde ise çiftçilerimizin bilgilerini ve görgülerini artırmak Tarım ve Hayvancılıktaki yeni gelişmeleri ve yenilikleri yerinde görmek ve sektör paydaşlarıyla bir araya gelerek sinerji oluşturmak hedeflenmesinden dolayı Bursa ilinde bulunan Sütaş Fabrikasını, ayrıca ülkemizin en büyük meyve ihracatçısı olan Alara Tarıma ait meyve bahçeleri ve paketleme tesisleri gezildi.

İlk durak ise Sütaş oldu. Burada Sütaş’ın Eğitim Merkezi Yöneticisi Şenol Kocapınar süt hayvancılığı konusunda Bafra’lı 44 çiftçiye seminer verdi. Yapmış olduğu açıklamalar arasında; Sütaş 1975 yılında Bursa'nın Karacabey ilçesinin Uluabat köyünde kuruldu. Kurulduğu tarihteki günlük süt işleme kapasitesi 5 ton olan Sütaş, bugün Karacabey tesislerinde 1.200 ton, Aksaray tesislerinde 1.400 ton olmak üzere günlük toplam 2.600 ton süt işleme kapasitesine sahiptir. Süt sığırcılığında sizlere belirtmek istediğim konular arasında; ineklerin sağımı, bakımı, sütte nasıl artırım yapılabileceği konularına çok önem vermeliyiz. Hayvanların beslenmesine çok dikkat etmeliyiz. Gelişi güzel beslenme yapılmamalıdır. Rasyonu çok düzenli ve sürekli taze yem yemeleri gerekmektedir. Şimdi ise sizlerle birlikte bu eğitim amaçlı seminerimizin den sonra uygulama çiftliklerimizi, damızlık yetiştirme çiftliklerimizi, yem fabrikalarımızı, geri kazanım ve enerji tesislerini gezeceğiz dedi.

Bafra’lı 44 çiftçi ayrıca Bursa’da bulunan ve genelde Türkiye dışına ihracat yapan Alara tarıma ait meyve bahçeleri ve paketleme tesislerini gezdiler.

Bursa’ya giden çiftçiler adına konuşma yapan Bafra Ziraat Odası başkanı Osman Tosuner; Bafra’dan 44 çiftçimizle beraber Bursa Tarım ve hayvancılık fuarına katıldık. Fuar Bafra’lı çiftçilerimiz için her yönden yarayışlı oldu. 2 günlük bir geziden sonra Bursa ili sınırları içerisinde bulunan süt sığırcılığı yapan Sütaş ve Alara meyve bahçelerini ve paketleme tesislerini gezdik. Bu iki ayrı yerde verilen seminerlerde çiftçilerimiz tarım ve hayvancılık konusunda oldukça bilinçlendiler. İyi bir tarım ve iyi bir çiftçi olma adına bu gibi gezilerin oldukça faydasını görmekteyiz. Bursa Tarım ve Hayvacılık Fuarına gitmemizde yardımcı olan Bafra Çeltik Komisyonu Başkanı Kaymakamımız Halis Arslan’a tüm çiftçilerimiz adına teşekkür ediyorum dedi.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.