BAFRALI ŞEHİDİN "DEVLET ÖVÜNÇ MADALYASI" BABASINA TEVDİ EDİLDİ

BAFRALI ŞEHİDİN "DEVLET ÖVÜNÇ MADALYASI" BABASINA TEVDİ EDİLDİ

Samsun'un Bafra İlçesinde Bafralı Şehit Övünç Madalyası verildi.

A+A-

Samsun Valiliği' nin resmi internet sayfasından yapılan açıklama şöyle:

" Valimiz Sayın Osman Kaymak ve Eşi Emine Kaymak Hanımefendi, 06.05.2019 Perşembe günü saat 18.00’da Atatürk Kültür Merkezi salonunda düzenlenen ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevdi edilen 'Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni'ne katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Valimiz Sayın Osman Kaymak yapığı konuşmasında, “Çok Değerli Kardeşlerim, Kıymetli Şehit Aileleri, Kıymetli Gazilerimiz, Hanımefendiler, Beyefendiler; Sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcihi dolayısıyla düzenlediğimiz bu tören için bu mekanı şereflendirdiğiniz için her birinize şükranlarımı sunuyorum. Bugün, Devlet Övünç Madalyası ve Beratı alacak tüm asker ve polis kardeşlerimize, onların ailelerine, ülkemize yaptıkları güzel hizmetler için teşekkür ediyorum. Şehitlerimizi rahmetle, minnetle, hürmetle yad ediyorum. Rabbim onlardan razı olsun. Gazilerimize, mücadeleleri, fedakârlıkları sebebiyle en kalbi şükranlarımı sunuyorum.

Çok Kıymetli Kardeşlerim; Bizim inancımızda inançları, vatanları, milletleri için mücadele ederken hayatlarını kaybedenlerin makamı şehitliktir. İlahi emir, 'Onlara Ölüler Demeyiniz, Zira Onlar Diridirler' buyuruyor. Bizim kültürümüzde savaşa gidenin, mücadeleye gidenin ardından güzel bir söz kullanılır. Denilir ki, 'İki Güzelden Biri' yani, bu insanlar için, şehitlikten veya gazilikten biri temenni edilir. Sizler, 'İki Güzelden Biri'ne kavuşmanın şerefine, izzetine, ikramına nail olmuş nadide insanlarsınız.” dedi.

Büyük milletlerin, zor dönemlerde karşı karşıya kaldıkları güçlüklere karşı tutumlarıyla tarihe geçtiklerini ifade eden Valimiz Sayın Osman Kaymak, “Ateş çemberinin ortasında demokrasisiyle, hukuk devleti olmasıyla, kalkınmasıyla örnek bir performans sergileyen devletimize yönelik iç ve dış mihraklar tarafından yapılan maddi ve manevi saldırılar gözle görülecek düzeye ulaşmıştır. Bu olaylara hepimiz şahit oluyoruz. Türkiye içinde bazı terör odakları, dışarıda onları kullanan bazı çevreler, ülkemizi istikrarsızlaştırmak, demokrasimize darbe vurmak, kalkınmamızı engellemek istiyor. Lakin bilmiyorlar ki biz, vatanımız için milletimiz için canımızı seve seve feda etmekten imtina etmeyiz. Biz, boyunduruğa razı gelmez, mücadeleyi asla bırakmayız. Onun içindir ki, bizim şehidimiz, gazimiz çoktur.” şeklinde konuştu.

Hamdolsun, şehitlerimizin dökülen tek bir damla kanı dahi boşa gitmemiştir, diyen Valimiz Sayın Osman Kaymak, “Şehitlerimizin verdiği mücadelenin tek bir anı dahi boşa gitmemiştir. Ne diyor Mehmet Akif, İstiklal Marşımızda; 'Arkadaş, Yurduma Alçakları Uğratma Sakın; Siper Et Gövdeni, Dursun Bu Hayasızca Akın. Doğacaktır Sana Vadettiği Günler Hakk’ın, Kim Bilir, Belki Yarın, Belki Yarından da Yakın.' İşte milletimiz, yurduna yönelen hayasızca akınları gövdesini siper ederek durdurması sayesinde bin yıldır bu vatanın sahibi. Bugün de, aynı gayeyle çalışıyoruz. Büyük Türkiye’nin inşası için gece gündüz çalışıyor, üretiyoruz.” dedi.

Şehitlik ve gazilik makamlarına bu dünyada bir değer biçmenin mümkün olmadığının bilincinde olduklarını belirten Valimiz Sayın Osman Kaymak, “Onlar en büyük mükâfatı Rabbimden alacaklar. Biz, sadece kendilerine küçük bir teşekkür babında bu hizmetleri yapıyoruz. Hamdolsun ülkemizin imkânları arttıkça, Türkiye büyüdükçe, şehit yakınlarımıza ve gazilerimize verdiğimiz hizmetler de, bununla orantılı olarak artıyor. İnşallah önümüzdeki dönemde, bu çalışmaları sürdürecek, şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin yanlarında olmaya devam edeceğiz.

Bir kez daha teşrifleriniz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize hayırlı ve uzun bir ömür temenni ediyorum. Sizlere takdim edeceğimiz Devlet Övünç Madalyasının, bu devletin, bu milletin bir vefa sembolü olarak nesilden nesile gururla, kıvançla aktarılmasını temenni ediyorum. Hepinize sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum. Allah’a emanet olunuz.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Valimiz Sayın Osman Kaymak, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevdi edilen madalya ve beratları bu yıl ilimizde 15'i şehit 4'ü vazife malülü olmak üzere toplam 19 şehit yakınlarımıza ve gazilerimize takdim ederek günün anısına onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Programa ayrıca, Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün ve Eşi, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dar. Sait Bilgiç, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Baro Başkanı Av. Kerami Gürbüz, Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, Hasan Öztürk, Atakum Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Canik Kaymakamı Mahmut Halal, Tekkeköy Kaymakamı Edip Çakıcı, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ünsal Ağaoğlu, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Muharip Gaziler Derneği Samsun Şube Başkanı Ahmet Diril, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Samsun Şube Başkanı Necati Yılmaz, Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı (EMŞAV) Karadeniz Temsilcisi Bilal Erim, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, askeri erkan, şehit aileleri, gaziler ve aileleri katıldı."

DEVLET ÖVÜNÇ MADALYASI NEDİR ?

Devlet Övünç Madalyası, ilgili bakanın teklifi, Bakanlar Kurulunun onayı ve Cumhurbaşkanının tevcihi ile yurt içinde veya dışında gösterdiği sorumluluk ve görev anlayışı içinde feragat ve fedakarlık, başarı ve yararlılık dolu çalışmalarıyla Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Milleti adına haklı gurur kaynağı teşkil ederek malul olanlara ve şehit olan kişilerin bu Kanunun 5 inci maddesinde belirtilen mirasçılarına verilir.

Bafralı şehidimiz Tolga Pehlivan' a Allah' tan rahmet, ailesine başsağlığı dileriz.

bafrali-sehitin-devlet-odunc-madalyasi-babasina-tevdi-edildi-1.jpgbafra55net

bafrali-sehitin-devlet-odunc-madalyasi-babasina-tevdi-edildi-2.jpgbafra55net

bafrali-sehitin-devlet-odunc-madalyasi-babasina-tevdi-edildi-3.jpgbafra55net

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.