Bafralı Oyuncu Yurduer Okur Kuruluş Osman'da

Bafralı Oyuncu Yurduer Okur Kuruluş Osman'da

Diriliş Ertuğrul Dizisinin Devamı Olan "Kurtuluş Osman"da Türkiye'nin sevilen oyuncusu Bafralı Yurdaer Okur Oyuncu Kadrosuna Dahil Oldu

A+A-

Yayınlandığı ilk günden bu yana büyük bir izleyici kitlesine ulaşan "Kuruluş Osman" Reytingleri alt üst etmeye devam ediyor. Bafralı oyuncu Yurduer Okur dizinin 10. bölümünde oyuncu kadrosuna dahil olarak  Moğol Kaptanı Balga'ya hayat verecek. 20 Kasım'da ilk kez ekranlara çıkan dizi "Osmanlı Devleti'nin kuruluşunu anlatıyor. 

MOĞOL KOMUTAN BALGAY KİMDİR?

Cengiz Han’ın torunu olan Hülagu Han Batı Asya’nın çoğunu ele geçiren Moğol hükümdarıdır ve İlhanlılar’ın kurucusudur. Mengü Han ve Kubilay Han’ın da kardeşidir. İran Azerbaycan merkezli yeri bir devlet kuran Hülagu Han Ön Asya’ya gelip burada güçlü bir hâkimiyet kurmuştur. Hülâgü Han’ın en çok sevdiği ve destek verdiği Moğol komutanlarından olan Balgay’ın ise Türk düşmanlığı eskiye dayanır.

Moğolların saldırıları sonucu Anadolu’nun batı uçlarına kaçan Türkmenler yeni beylikler kurarak Moğol ve Bizans arasında kalmıştır. Zira Hülâgü Han bölge de Bizans ile de anlaşarak Türk obalarının güçlenmesine engel olmak istemekteydi. Moğolların komutanı Bulgay, birçok Türk beyliğine boyun eğdirirken Osman Bey’e karşı yenilgiye uğramıştır. Moğol komutanı Bulgay daha fazla Müslüman kanı dökmek isterken Osman Bey de Balgay’ı durdurarak Osmanlı’nın gücünü Moğollar’a göstermiştir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum