BAFRALI ÖĞRETMENLER PLATFORMUNDAN BATI KARADENİZ KÜLTÜR VE TURİZM GEZİSİ DÜZENLENDİ

BAFRALI ÖĞRETMENLER PLATFORMUNDAN BATI KARADENİZ KÜLTÜR VE TURİZM GEZİSİ DÜZENLENDİ

Bafra Barbaros İlkokulu öğretmeni Sadettin Kutlu’nun organize ettiği Lora sima Turizm Şirketi ile gerçekleştirilen gezi programı düzenlendi.

A+A-

Lora sima Turizm Şirketine ait otobüsle, çoğunluğu öğretmenlerden oluşan 49 kişilik gezi kafilesi, Bafra’dan Karabük’ün Safranbolu ilçesine hareket etti. Safranbolu’da sabah kahvaltı yaptıktan sonra rehber eşliğinde, Safranbolu Yörük Köyünü gezdi. Köyün 700 yıllık evleri kültürü ve tarihi yapısı köyün yaşlılarından Filiz ablanın anlatımları, yerli turistleri adeta büyüledi. Safranbolu’nun evleri doğası ve tarihi yapısı gezi rehberinin sunuları eşliğinde gezildi. Aynı gün öğleden sonra Batı Karadeniz Bölgesinin incisi Amasra’nın tarihi ve turistik yerleri yine rehber eşliğinde gezildi. Şehir merkezi ve plajı gezildikten sonra Bolu Abant’a gidilerek, Abant gölü ile Gölcük Gölü ve çevresi gezildi. Karın tadını çıkaran gezi üyeleri, kayak yapıp bol fotoğraf çekerek, gezini keyfini çıkardılar. Akşam yemeğini Gölcük Gölü kenarındaki bir restoranda yiyen kafile yemeğin ardından halay çekerek oynadılar. Gece Bolu’dan Hareket eden gezi kafilesi Bafra’ya geri döndü. Geziye Öğretmenler dışında Aile hekimi Dr. Hüseyin Barışçıl ve eşi Eczacı Semra Barışçı, Medi Bafra Hastanesi doktoru kardiyolog Canan Uğur ve eşi diş doktoru Mümtaz Hüseyin Uğur, Bafra’mızın sevilen siması duayen öğretmenlerinden eski Hedef Dershanesi Müdürü Dursun Ali Kaya, emekli okul müdürleri, müdür yardımcıları ve öğretmenler ile Bafra sanayi Sitesinin tanınmış esnaflarından Özgür Motor Yenilemenin sahibi Cengiz Kul da katıldı. Dr. Hüseyin Barışçıl, harika bir gezi yaptıklarını çok eğlendiklerini ve dinlendiklerini belirterek, düzenlenecek yeni gezilere de katılacaklarını söyledi. Bafra özgür Motor yenilemenin sahibi Cengiz Kul’un kendi yazdığı “Çanakkale’deyim” adlı şiirini okuması dinleyenlere duygulu anlar yaşattı. Bafra öğretmenler platformu adına konuşan Sadettin Kutlu, gösterdikleri uyum anlayış, birlik beraberlik ve yardımlaşma duyguları için geziye katılanlara teşekkür etti.

 

ogretmenler-tatilde.jpgogretmenler-tatilde2.jpgogretmenler-tatilde3.jpgogretmenler-tatilde4.jpgogretmenler-tatilde5.jpgogretmenler-tatilde6.jpgogretmenler-tatilde7.jpg

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.