BAFRALI ÖĞRENCİLER YUNANİSTAN’DA

BAFRALI ÖĞRENCİLER YUNANİSTAN’DA

Samsun Bafra Şehit Erkut Yılmaz Ticaret Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencileri

A+A-

Avrupa Birliği Comenius projeleri çerçevesinde “Europe Without Prejudices(Önyargısız Avrupa)” adlı proje kapsamında Yunanistan’a gitti. 

Bafra Şehit Erkut Yılmaz Ticaret Meslek Lisesi 4 öğrenci, 3 öğretmen ile birlikte 4. proje toplantısı için Polonya, Almanya, Yunanistan ve Estonya okulları ile birlikte Yunanistan’ın başkenti Atina’da bir araya geldiler.
Bir önceki proje toplantısı Polonya, Almanya, Yunanistan ve Estonyalı öğretmen ve öğrencilerle Bafra’da gerçekleşmişti. Bu çalışmaların neticesinde 10 dönümlük “Önyargısız Avrupa” ormanı için fidanlık oluşturulmuştu. Her proje toplantısında farklı bir konu üzerinde çalıştıklarını ifade eden Proje Koordinatörü İngilizce Öğretmeni Olcay Parlak, çalışmalarının son derece verimli geçtiğini, çalışmalara katılan öğrenci ve öğretmenleri ile gurur duyduklarını insani önyargıların giderilmesinin ön planda olduğu 4 farklı eseri diğer ülke okulları ile birlikte sahnelendirdiklerini bunun yanında Türkçe -Yunanca bir parça seslendirdiklerini ifade etti.

Toplantıya katılan öğretmen ve öğrencilerin Yunanistan da gördükleri ilgiden ve misafirperverlikten dolayı duygulu anlar yaşadığı, aslında 1-2 unsur haricinde aynı coğrafyada yaşayan, aynı havayı teneffüs eden insanların birbirinden hiçbir farkı olmadığı, bunun yanında yapılan çevre inceleme gezilerinde her bölgenin tarihin izleri ile dolu olduğu toplantıya katılan tüm ülke öğretmen ve öğrencileri tarafından kabul gördüğü belirtildi.

Projenin 5. ve son toplantısı 12-19 Mayıs 2012 tarihleri arasında Polonya’nın Przemet şehrinde gerçekleştirilecek. Buradaki toplantıların ana teması “El Sanatları” ve “Spor” olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.