BAFRALI İŞ ADAMLARI YİNE BAFRA’DA BULUŞMADI…

BAFRALI İŞ ADAMLARI YİNE BAFRA’DA BULUŞMADI…

Çok sıklıkla olmasa da bir haber sürekli döner dolaşır Bafra’da … Bafra’lı iş adamları Ankara’da buluştu.. Bafra’lılar İstanbul’da buluştu.

A+A-

Şimdi de Bafra’lı iş adamları Atakum’da bir araya geldi…

Alışılmış bir haber fakat burada bir terslik var.. Neden Bafra’lı iş adamları Bafra’da bir araya gelmiyorlar?

Bafra’lı iş adamları neden Bafra’da iş yapmazlar?

Bunu derinlemesine düşündüğümüzde haklı yanları var. Bafra’nın üretimi olan bir şey bile İstanbul’a gider oradan tekrar Bafra’ya satılır. Buna mantıklı diyebiliriz. Böyle gelmiş Böyle gider. Peki, İstanbul’da çalışan yaşayan ve Bafra’ya hiçbir yatırım, iş olanağı, hayrat, okul, park, tesis, fabrika, Oturmak için bir taş sandalye bile yaptırmayan bir insan Bafra’lı statüsüne neden girer? İstanbul’daki herhangi bir iş adamından farkı nedir?

Farkı ben size söyleyeyim. Sadece nüfus cüzdanındaki Doğum yeri hanesinde “BAFRA” yazmasıdır. Bunun haricinde herhangi bir kimseden zerre kadar farkı yoktur.

Bence, Olması gereken, her yılın herhangi bir günü Tüm Türkiye’deki Bafra’lı iş adamlarının BAFRA’da buluşması, konuşması, muhabbet etmesi, Bafra’nın ihtiyaçları konusunda tartışmaları, gerekirse bürokrasiyi o sahalara kanalize etmeleri ve gerekirse ceplerinden tek kuruş çıkmadan Bafra’ya hizmet etmesidir.  Acaba çok mu zor?

Şahsım adına konuşursam çok kolay.. Biz bile esnaf olarak verdiğim hizmette meslektaşlarımızla bir araya gelip,  basit planlar yapıp, Bafra’ya nasıl daha iyi hizmet verebiliriz. Hizmet kalitemizi nasıl artırabiliriz?  diye saatlerce konuştuğumuz oluyor.  Ki, bu olay iş adamı statüsündeki varlıklı insanlar için herhangi bir sorun teşkil etmese gerek… Çünkü İşadamı olmak hiç te basit bir iş değildir. Akıl, Öngörü, Tecrübe Güç … Bunların hepsi var onlarda…

Bu toplantıların illaki bir ev sahibi olacaktır. Ev sahipleri gelenlere görevler vermeli maddi, manevi, İş gücü, iş sahası, bürokratik bağlantı gibi konularda her iş adamını  1 görevde üstlendirmelidir. Hayatları boyunca çalışmış belirli bir makama mevkiiye gelmiş insanlara Bafra için sadece 1 proje yapmaları çok zor gelmese  gerek…  Bu Projeler belki de iş adamı statüsünde olan bir insan için 1 aylık kazancına patlayacaktır. Ama buna değmez mi? 38 ilden büyük olan Bafra için Değmez mi?  Sonuçta hiçbir getirisi olmasa bile o proje sayesinde ismini yaşatacaktır. Günümüzde böyle…  

Basit bir mantık yürütmek gerekirse, Ben yolda giderken içtiğim tütün mamulünün izmaritini yere değil de çöpe atıyorsam, sadece bu davranışım bile,  Bafra’ya,  beş  kuruşu nasip olmamış bir iş adamından daha yararlı olduğumu gösterir. 

 

Bafra’da İş, okul, cami hayrat, üniversite gibi proje yapımında katkısı bulunan iş adamlarımız ne yazık ki bir elin parmağını geçmiyor. Bafra’yı seven Bafra’da adını yaşatandır. Gerek yaptığı işle, gerekse yaptığı hayırlarla…

 

Sağlık ve Muhabbetle…

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum