Bafralı Diyetisyenden Kurban Eti Uyarısı

Bafralı Diyetisyenden Kurban Eti Uyarısı

Bafra'da beslenme ve diyet merkezi bulunan Diyetisyen Ahmet Selman Duman anlatıyor.

A+A-

   Bizleri bir araya getiren, ailenin ve yardımlaşmanın önemini vurgulayan bir Kurban bayramı daha geldi. Öncelikle değerli Bafra halkı olmak üzere tüm Türkiye'mizin kurban bayramını kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim.
Fazlasıyla kırmızı et tüketmek vücutta ne gibi etkiler bırakıyor..
                Başlıca protein kaynaklarımızdan olan kırmızı eti; kavurması, haşlaması, ızgarası derken bayramın ilk gününden itibaren her gün belki de her öğün tüketeceğiz. Bu durum vücutta kolesterol miktarının artmasına, vücut yağ kitlesinin artmasına ve hatta tansiyon yüksekliğine neden olabilir. Bayramın dört günü de her öğünde et tüketerek vücudumuzun insülin ve iştah dengesini bozabilir, şeker ihtiva eden besinlere ilgiyi çokça arttırabiliriz. Ayrıca vücudumuz aşırı alınan eti sindirmekte güçlük çeker ve sindirim zorlukları yaşayabiliriz. Bu durumun önüne geçebilmek adına öğünlerimize salata ekleyebiliriz. Bu sayede etin içerisindeki demirden de faydalanmamız mümkün olur. Bunun dışında bazı öğünlerden et ve et içeren besinleri çıkartabilir veya bayramın üçüncü gününden itibaren et tüketimini sınırlandırabiliriz. Porsiyon kontrolünü sağlamak adına normalde tükettiğiniz tabağın yarısını tüketmek sağlıklı bir tercih olacaktır.
Bayram Ziyaretlerinde önümüze sunulan o ev tatlıları, nokullar, çikolatalar...
               
Yaptığımız her ziyarette önümüze tatlı gelmesi olasıdır. Önemli olan nokta tatlıyı kontrollü ve yemekten birkaç saat sonra tüketmek. Bu sayede sindirim sistemimiz daha sağlıklı çalışır ve yediklerimizin yakılması adına elinden geleni yapar. Tatlı yerken yanında su, ayran, sade maden suyu tüketmemiz ani şeker yükselmelerinin önüne geçerek kilo kontrolüne yardımcı olur. Tatlı yerine komposto tercih edilmesi iyi bir tercih olacaktır. Aksi takdirde kontrolsüz tatlı tüketmek kalıcı kiloların habercisi olabilir.
Yürüyebileceğiniz yerlere araba ile gitmeyin..
                Güzel havaların tadını çıkara çıkara yakın ziyaretlerinizi yürüyerek yaparak aldığınız fazla kalorinin önüne geçebilir, kilo kontrolü sağlayabilirsiniz.
                Sağlığınız beslenmeniz, beslenmeniz sağlığınız olsun.
Hayırlı bayramlar.
Diyetisyen Ahmet Selman Duman


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.