Bafralı Çiftçiler Dikkat!

Bafralı Çiftçiler Dikkat!

Başkan Şahin, Karpuz Hasadı Yapacak Kişiler İlçe Tarım Müdürlüğüne Müracaat Edecekler, Bu Kurulan Komisyon Tarlaya Gidecek Ve Onay Verilirse Karpuz Hasadına Başlanacak.

A+A-

Bafra Sebze Hali Komisyoncuları Dernek Başkanı Murat Şahin ve yönetim Kurulu üyeleri basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi.

Başkan Şahin; "Bugün burada toplanmamızın sebebi iyi ve bereketli bir kış sezonunu geride bıraktık ve yaz sezonumuz başlamak üzere. Bölgemiz küresel ısınmadan dolayı diğer bölgelere göre şu an bir adım önde. Şu anda Türkiye deki en kaliteli kavun ve karpuzlar bölgemizde. Hasata başlamak üzereyiz ve bu hususta üreticilerimize bazı uyarılarımız olacak" dedi.

Şahin uyarılarında, Erken hasat piyasa düşüş trendine geçtiği zaman yapılıyor ama piyasa yükseliş trendinde olduğu için paniklemeye ve acele etmemize gerek yok. Bu komisyon ile ilgili sebze halinde 2 tane temsilci, İlçe Tarım Müdürlüğünden bir temsilci, Ziraat Odasından bir temsilci, Sebzeciler Birliğinden bir temsilciden oluşan bir komisyon oluşturuldu.

Karpuz hasadı yapacak kişiler İlçe Tarım Müdürlüğüne müracaat edecekler, bu kurulan komisyon tarlaya gidecek ve onay verilirse karpuz hasadına başlanacak. Eğer karpuz hasada uygun değilse de imha edilecek. Bununla alakalı kontrol noktaları da kuruluyor.. 

İzin almayan üreticilerimiz hakkında cezai işlem uygulanacağının da altını çizen Şahin, "İDışarıdan gelen tanımadıkları, yabancı müşteriye paralarını almadan mallarını vermesin. Geçen yıl 2 milyon 800 bin lira üreticinin parası dışarı gitti geri gelmedi. O yüzden üreticiler bir yıllık emeklerini kimseye kaptırmasınlar.

Geçtiğimiz günlerde dışarıdan yabancı müşteri istemiyor musunuz ? tarzında konuşmalar oldu. Bizim için müşteri veli nimetimizdir. Başımızın üstünde yeri var. Ama biz üçkağıtçı müşteri istemiyoruz. Biz sağlam müşteriler istiyoruz. Sağlam müşteri ne kadar çok gelirse piyasa o kadar güzel olur’’ ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.