Bafralı ayakkabı tamircisi 40 yıldır ayakkabı tamir ediyor

Bafralı ayakkabı tamircisi 40 yıldır ayakkabı tamir ediyor

Samsun`un Bafra İlçesi`nde yaşayan 55 yaşındaki Hüseyin Çoban 40 yıldır ayakkabı tamirciliği yaparak geçimini sağlıyor.

A+A-

Bafra İlçesi Ayakkabıcılar Arastasında 15 yaşından beri ayakkabı tamir ederek geçimini sağlayan Hüseyin Çoban işini severek yaptığını belirterek şunları söyledi:

“ Bu meslek benim baba mesleğim. Babam 78 yıl bu işi yaptı. Dükkân bana babamdan kaldı. Şuan da kendisi 94 yaşında. Ben bu işe severek başladım. Bugüne kadar evimi buradan kazandığım para ile geçindirdim. Şuan ağırlıklı olarak tamir işleri var. Taklit ve plastik ürünler çıktığından beri yırtıklar kesikler arttı. Üretimi 2 yıl önce bıraktım. Sadece tamir işleri yaparak geçimimi sağlıyorum.

Ülkemiz şartlarında maddi imkânı kısıtlı olan çok fazla aile var. Bu insanlar ayağındaki ayakkabıyı parçalanana kadar giyiyor. İmkân yok ayakkabı yırtıldıkça diktiriyor. Gidip hemen yenisini alamıyor. Ben birçok dağılmış ayakkabı diktim. Ülke ekonomisi bu şartlarda gittiği müddetçe bu meslekte devam edecektir. Fakat alttan yetişen çırak yok. Bafra`da bir ben varım en eski olarak. Ama kendi çocuklarımıza bile bu işi öğretemedik. İnşallah bu meslek sonsuza kadar var olur” dedi. Ayakkabı tamircisi Hüseyin Çoban gençliğinden ve çocukluğundan biriktirdiği eski fotoğraflar, gazeteler ve o günlerden kalan tamir aletlerini hala saklayarak eski günleri anımsıyor.

1-314.jpg

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.