Bafra'dan Filistin'e Destek Kermesi

Bafra'dan Filistin'e Destek Kermesi

Bafra'da Filistin'e destek için hayır çarşısı dualarla açıldı.

A+A-

Bafra'da Filistin'e destek için hayır çarşısı dualarla açıldı.

Samsun'un Bafra ilçesinde ''Filistin'e sahip çıkmak için, Müslüman olmaya gerek yok insan olmak yeterli'' parolasıyla hayır çarşısıyla birlikte kermes açıldı. 
Açılışta takdim konuşmasını Bafra Hacı Salih Yıldız Camii İmam Hatibi Murat Topal yaptı. Din görevlisinin Kur'an Tilavetinin ardından Bafra Filistin'e destek platformu adına Memur-Sen, Eğitim-Bir-Sen Bafra Temsilcisi Seçim Çalışkan bir konuşma yaparak Filistin halkına yapılan İsrail zulmünü kınadığını, açılan hayır çarsısına vatandaşların desteğini beklediklerini  belirtti. Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, açılan hayır çarşısının hayırlara vesile olmasını temenni ederek, “Gevşeklik göstermeyin, üzüntüye kapılmayın. Eğer inanmışsanız, üstün gelecek olan sizsiniz.” Siyonist İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Filistin’li kardeşlerimizin üzerinde sürdürdüğü zulme sessiz kalmamak ve kardeşlerimize destek olmak amacıyla Sivil Toplum Kuruluşları tarafından Alparslan Türkeş Parkı’nda düzenlenen "Filistin İçin Hayır Çarşısı" kermesinin açılışını  gerçekleştirdik. Kudüs sadece bir şehir değildir. O; dindir, imandır, simgedir, ölçüdür. Kudüs, İslam dünyasının göz bebeği, haklı davası ve manevi tacıdır.  Göklerin ve yerin sahibi olan Allah, şüphesiz ki zalimleri tez zamanda cezalandıracaktır. Bugün birlik ve beraberliğimizle gösterdiğimiz yardımlaşma ve dayanışmanın Gazze halkına güç olmasını niyaz ediyor; Rabbim’den şehit olan kardeşlerimize rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.''şeklinde konuştu. Bafra İlçe Müftüsü İbrahim Memiş'in duasının ardından hayır çarşısı kermesinde alışveriş yapılarak Filistin'e destek verildi. Programa ayrıca Bafra Ticaret Borsası Başkanı Tarık Erol, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri, daire müdürleri, mahalle muhtarları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

bafradan-filistine-destek-kermesi.pngbafradan-filistine-destek-kermesi-001.pngbafradan-filistine-destek-kermesi-002.pngbafradan-filistine-destek-kermesi-003.pngbafradan-filistine-destek-kermesi-004.pngbafradan-filistine-destek-kermesi-005.pngbafradan-filistine-destek-kermesi-006.pngbafradan-filistine-destek-kermesi-007.pngbafradan-filistine-destek-kermesi-008.pngbafradan-filistine-destek-kermesi-009.pngbafradan-filistine-destek-kermesi-010.pngbafradan-filistine-destek-kermesi-011.pngbafradan-filistine-destek-kermesi-012.pngbafradan-filistine-destek-kermesi-013.png

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.