Bafra’da YKS Heyecanı: Gençler İçeride, Aileler Dışarıda Ter Döküyor

Bafra’da binlerce öğrenci üniversite hayali için YKS’de ter dökerken, okul bahçelerinde bekleyen velilerin heyecanı da gözlerden kaçmadı. Bafra55 ekibi o anlara tanıklık etti.

A+A-

Türkiye genelinde olduğu gibi Samsun’un Bafra ilçesinde de Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) heyecanı sabahın erken saatlerinde başladı. Gençler yıllardır emek verdikleri sınav için sınıflarda ter dökerken, dışarıda bekleyen ailelerin kalbi çocuklarıyla birlikte attı.

Bafra’daki sınav merkezleri önünde toplanan anne ve babaların ellerinde dualar, yüzlerinde heyecan ve umut vardı. Kimi çocuklarına başarılar dileyerek son sarılmayı yaptı, kimi gözyaşlarını tutamadı. Okul önleri adeta bir duygusal dayanışma alanına dönüştü.

Bafra55 Haber Ekibi olarak biz de bu anlamlı günün nabzını tuttuk. Ailelerle sohbet ettik, heyecanlarına ortak olduk. Kimisi “Sabaha kadar uyuyamadım, onun kadar biz de stresliyiz” derken, kimisi ise “Hakkıyla hazırlandı, Allah zihin açıklığı versin” diyerek duygularını paylaştı.

Sınav süresince okul önlerinde dualar eden, gölgede bekleyen, yanlarında su şişeleri ve yüzlerinde umut taşıyan bu insanlar, çocukları kadar büyük bir sınavdan geçiyordu.

Gençlere başarı, ailelere ise sabır ve umut dolu bir bekleyiş diliyoruz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.