BAFRADA YAZ KUR'AN KURSLARI BAŞLADI

BAFRADA YAZ KUR'AN KURSLARI BAŞLADI

Bafra’da 5 Bin 80 Öğrenci, Yaz Kur’an Kurslarına Başladı

A+A-


Bafra ilçe merkez, belde ve köylerdeki tüm camilerde ve Kur’an kurslarında, 5 bin 80 öğrenci yaz Kur’an Kurslarına başladı.

   Yeni dönemdeki uygulamalarda yaş sınırının kalkması nedeniyle kurslara olan ilginin artırması dikkat çekti. Çocukların manevi dünyalarına güzellik katmak, dini eğitimlerini geliştirmek için düzenlenen yaz Kur'an kurslarında öğrencilere ibadet, itikat, Kur’an-ı Kerim yönünde eğitim veriliyor. Yaz Kuran Kurslarının 17 Ağustos tarihine kadar devam edeceği bildirildi.

    Bafra İlçe Müftüsü Burhan Keleş, “Geçen sene yaz sezonunda 4 bin öğrenci yaz Kur’an kursumuza katılmıştı. Bu sene daha yeni olmasına rağmen yaz Kur’an Kursumuzun toplam sayısı 5 bin 80 oldu” dedi.

    Bafra ilçesinde, beldelerinde ve köylerinde yaz Kuran kursuna katılan öğrencilere ücretsiz ders kitapları dağıtıldı. Günde 3 saat Kur'an eğitiminin verileceği Yaz Kur'an Kurslarında, görevlilerin kursa katılan öğrencilere Peygamberimizin hayatını, dualar ve sureleri, namazın kılınışını ve Kur'an-ı Kerim'i öğreteceği kaydedildi. 

     Yaz Kur'an Kurslarında Kur'an öğretiminin yanında temel dini bilgilerin de verileceğini belirten Bafra İlçe Müftüsü Burhan Keleş,"Geçen sene olduğu gibi bu senede Diyanet İşleri Başkanlığımızın talimatları doğrultusunda, yaz kuran kurslarından önce yaz Kur’an Kurslarında görev yapacak olan personeli bir hizmet içi eğitim kursuna tabi tuttuk. Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden konularında uzman, Kur’an Kerim dersini verecek, gençlere iletişim dersini verecek, gençlik psikolojisi konularında uzman olan Prof.Dr. Hüseyin Peker, Yrd. Doç.Dr. Hasan Dam ve Doç.Dr. Remzi Ateşyürek hocamız, Bafra’ya gelerek Yaz Kur’an Kursunda görev yapacak olan din görevlilerimize bilgilendirme semineri görevi yaptı.

 Bafra ilçesinde tüm camilerimizde, Kuran Kurslarımızda ve müftülüğümüzün uygun gördüğü çeşitli sivil toplum örgütlerinin sosyal faaliyet yaptığı alanlarda, yaz Kur’an kurslarına elverişli olan sınıf oluşturulmuş yerlerde de, Kur’an Kurslarımızı Bafra ilçe merkezi, belde ve köylerin yanı sıra Kur'an kursu merkezlerimizde kurslarımız başladı. Yaz Kur'an Kurslarını çocukların yaz tatilinde tatil ihtiyaçlarını kısıtlayacak şekilde değil, onların daha anlamlı, verimli tatil yapmalarını destekleyici programlarla yapacağız” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.