BAFRA'DA 'YARI OLİMPİK HAVUZ AÇILIŞI' YAPILDI

BAFRA'DA 'YARI OLİMPİK HAVUZ AÇILIŞI' YAPILDI

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Bir seçim dönemindeyiz ve 1 Kasım seçimlerine doğru hızlıca yol alıyoruz.

A+A-

İnşallah 1 Kasım’dan sonra 2 Kasım sabahında da ülkemizde bu hızlı yatırımları devam ettirecek yine bir AK Parti iktidarına uyanacağız” dedi. 
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun'un Bafra ilçesinde yapımı tamamlanan bin kişilik yarı olimpik havuzun açılışını yaptı. Açılış ve bazı temaslarda bulunmak için Bafra'ya gelen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve beraberinde Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Faruk Özcelik, burada İlçe Kaymakamı Halis Arslan, Belediye Başkanı Zihni Şahin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, AK Parti İlçe Başkanı Tuncay Yurdusen ve çok sayıda partili ve vatandaş tarafından karşılandı.

“SADECE TESİS YAPMANIN YETERLİ OLMADIĞINI BİLİYORUZ”
Bakan Akif Çağatay Kılıç yaptığı konuşmada şunları söyledi: 
“Güzel Türkiye’mizin dört bir yanında tesisleşme hamlesi var. 2002’den sonra Türkiye'de başlamış olan, AK Parti iktidarlarında özellikle spora ve sporcuya yapılan yatırım ivme kazanıldığının ispatı işte burada inşa edilen bu güzelim tesisler. Hep söyleniyor ‘sadece tesisleşme yeterli değil’. Doğru, sadece tesisleşme yeterli değil. Biz onu biliyoruz. Bizi bu anlamda eleştirmeye çalışan siyasiler olsun, köşelerinde yazan değerli spor yazarları olsun ben buradan tekrar hatırlatmak istiyorum onlara. Sadece tesis yapmanın yeterli olmadığını biliyoruz. Ama tesisi yapmazsanız eğer, ortada tesis olmazsa o zamanda içerisinde sporcu yetiştireceğiniz mekanınız olmaz. O alt yapı imkanı olmadığı zaman işte Tahaların, Nihanların, Emrelerin yetişmesinde yeterince imkan sağlamamış olursunuz. O zaman başarılar tesadüfe kalır. Sistematik bir şekilde Milli Eğitim Bakanlığımızla beraber sporcularımızı genç yaştan yapacağımız çalışmalarla ve gençlerimizin kabiliyetiyle beraber yapacağımız koordine çalışmalarımız sonucunda biz ancak başarıya ulaşabiliriz. Biz bunu biliyoruz ama biz bunun için çalışıyoruz, bunun için çabalıyoruz. Federasyonlarımızla, il müdürlüklerimizle, ilçe müdürlüklerimizle, tesislerimizle, sporcularımızla bunun için çalışıyoruz. Bütün Türkiye'deki bakanlığımızın Spor Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapan il müdürlüklerimize ve ilçe müdürlüklerimize, bürokratlarımıza bazı hatırlatmalarda bulunuyorum ama şu anda kendi bakanlığımızda bulunan arkadaşlarımıza buradan çok özel bir hatırlatmada bulunuyorum. Göreviniz illerinizdeki spor tesislerinin en yoğun bir şekilde kullanılmasını sağlamaktır. Bu bir. Milli Eğitim ile beraber aynı zaman da kaymakamlıklarla, valiliklerle, okullarla ve öğretmenlerle beraber öğrencilerimizin bu imkanlardan faydalanmasını sağlamaktır. Odalarınızda oturmak, makamlarınızda oturmak niyetiyle bu bakanlıkta görev yapacağınızı düşünüyorsanız lütfen bu görev tanımınızı ve düşüncenizi gözden geçirin.” 
“Bizim kurumuzda çalışan amirimizin, memurumuzun görevi 24 saat 365 gün arazide olmaktır” diyen Kılıç, şunları kaydetti: “Onun için söylüyorum ve onun için diyorum ki odalarınızda oturmak, binalarınızda oturmak için bürokraside olduğunuzu düşünüyorsanız lütfen bunu bir daha düşünün. Bir seçim dönemindeyiz ve 1 Kasım seçilerine doğru hızlıca yol alıyoruz. Az bir süre kaldı. İnşallah 1 Kasım’dan sonra 2 Kasım sabahında da ülkemizde bu hızlı yatırımları devam ettirecek yine bir AK Parti iktidarına uyanacağız. Önemli olan burada millete hizmet etmektir. Millete hizmet etmekte başarılı olmaktır. Biz milletin gönlüne irmiş, millete hizmet etmiş bir ecdadın torunuyuz.”
Vali İbrahim Şahin ise, "Sayın Bakanımızın destekleriyle, katkılarıyla ve talimatlarıyla bir proje başlattık. ‘Geleceğe Kulaç Atıyoruz’ projesi. Bu havuzlar yapıldığında, açıldığında inanılmaz mutlu oluyoruz. Çünkü 72 ayı geçmiş çocuklarımızı yani 6 yaşını geçmiş çocuklarımıza yüzme öğretiyoruz. Şubat ayında çalışmalarımızı başlattığımızda yaklaşık bin çocuk yüzme öğrendi. Bu sene 10 bin kişiyi hedefledik” diye konuştu.

“AK PARTİ İKTİDARI İLE BİRLİKTE, SAĞLIKTA, EĞİTİMDE VE SPORDA İNANILMAZ BİR YATIRIM HAMLESİ BAŞLADI”
Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da, Samsun’un 90’lı ve 2000’li yıllarına atıfta bulunarak, “2000’li yıllara gidelim. Herhalde o yıllarda Bafra’da yarı olimpik yüzme havuzundan bahsetseydik, ‘ya sen hesap bilmiyorsun ya da hayal görüyorsun’ derlerdi. 1965 senesinde yapılan 1400 kişilik Samsun eski Yaşar Doğu spor salonu bize dünyanın en büyük salonu gibi geliyordu. Şimdi aşağı yukarı her ilçemizde o büyüklükte salonlar var. 2004 yılında AK Parti iktidarı başladı. AK Parti iktidarı ile birlikte, sağlıkta, eğitimde ve sporda inanılmaz bir yatırım hamlesi başladı. 2004 yılında salonumuz yeterli olmadığı için hiçbir spor organizasyonuna talip olamıyorduk Samsun’un merkezinde. Şu anda Tekkeköy’de 7500 kişilik, Atakum’da 2500 kişilik salon yapıldı. Şimdi spor salonlarının sayısını sayamıyorum. Allah devletimize zeval vermesin” dedi. 
Konuşmaların ardından bin 500 kişilik Bafra Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nun açılışı Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ev beraberindeki protokol tarafından yapıldı.

-bafrada-yari-olimpik-havuz-acilisi-yapildi.jpg-bafrada-yari-olimpik-havuz-acilisi-yapildi.jpg-bafrada-yari-olimpik-havuz-acilisi-yapildi-001.jpg-bafrada-yari-olimpik-havuz-acilisi-yapildi-002.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.