BAFRA'DA VELİLERE ‘SINAV STRESİYLE BAŞ ETME YOLLARI’ ANLATILDI

BAFRA'DA VELİLERE ‘SINAV STRESİYLE BAŞ ETME YOLLARI’ ANLATILDI

“Sınav Stresi ve Baş Etme Yolları” konulu seminer Samsun’un Bafra ilçesinde verildi.

A+A-

Samsun Valiliği koordinasyonda Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nce (OMÜSEM) organize edilen “Sınav Stresi ve Baş Etme Yolları” konulu seminer Samsun’un Bafra ilçesinde verildi. 
Bafra Öğretmenevi’nde OMÜ Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Seher Akbaş tarafından verilen seminere 8. ve 12. sınıfta okuyan öğrenci velileri katıldı. 
Seminerde velilere, öğrencilerin okul başarısın arttırmak için anne-baba olarak neler yapabilecekleri, öğrencilerin nasıl ders çalışması gerektiği, sınav kaygısının nedenleri hakkında bilgiler veren Doç. Dr. Seher Akbaş, “Çocukların kişilik gelişiminde 3 boyut çok önemlidir. Bunlardan birincisi sevgi ve şefkat boyutudur. Sevgi ve şefkat boyutunun makul düzeyde olması gerekir. Eğer eksik sevgi ve şefkat olursa ya da aşırı sevgi şefkatten dolayı kişiye sınırlama getirilmez ise bunlar sıkıntı oluşturur. İkinci boyut, disiplin boyutudur. Üçüncü boyutu ise demokratik bir ortamın olup olmamasıdır. Evde demokratik bir ortam varsa, herkes kendi düşüncesini rahatlıkla açıklayabiliyorsa, herkesin düşüncesine saygı gösteriliyorsa ve kararlar verilirken herkesin görüşü alınarak karar veriliyorsa o evde yaşayan genç ve çocuk kendisine de değer verildiğini bilir ve bu demokratik ortam içersinde önce kendi öz saygısını bizim istediğimiz düzeylerde geliştirebilir” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.