Bafra’da Uzaktan Eğitim İle 13 Hafız Mezun Oldu

Bafra’da Uzaktan Eğitim İle 13 Hafız Mezun Oldu

Bafra İlçe Müftülüğü’ne bağlı yatılı Kur'an Kurslarında hafızlık eğitimi uzaktan eğitimle devam ediyor.

A+A-

İlçe Müftüsü Necmettin KAYAR, konu hakkında; “Müftülüğe bağlı 3 erkek, 3 kız yatılı Kur’an kurslarımızda şu an itibari ile sistemde 291 hafız öğrenci mevcuttur. Diyanet İşleri Başkanlığı’nca yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında Kur’an kurslarındaki yüz yüze eğitime ara verilmesine rağmen hafızlık eğitimi sosyal medya üzerinden uzaktan eğitimle devam etmektedir. Öğrenciler, Kur’an Kursu Öğreticileri tarafından takip edilmekte ve hafızlık programı aksatılmadan uygulanmaktadır. Bu süreçte Uzaktan eğitimin neticesinde ezberlerini telefonlarından dinleten 13 hafız, hafızlıklarını tamamladı. 

Kur’an kurslarında Bafralı öğrencilerin yanında, Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinden gelen öğrencilerle birlikte çevre illerden öğrenciler de eğitim görmektedir. Başarılı bir şekilde devam eden yatılı Kur’an Kurslarında hafızlık eğitiminde 2019 yılı içerisinde 58 hafız, hafızlık belgelerini girdikleri sınavda başarı ile almışlardır. 
Bu vesile ile öğrencilere emek veren onları ilmek ilmek dokuyan Kur’an Kursu öğreticilerine, maddi manevi desteklerini esirgemeyen Bafralı hayırsever sahiplerine ve çocuklarını bizlere emanet eden, yaklaşık 1000 km yoldan Bafra’ya öğrenci gönderen velilere canı gönülden teşekkür ediyor, başarılarından dolayı öğrencileri kutluyorum. İnşallah bu salgın hastalığın biran önce bitmesiyle Kur’an Kurslarında öğrencilerle yüz yüze eğitimlerde tekrar beraber olabilmeyi Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.” dedi. 

Bafra’da Uzaktan Eğitim İle 13 Hafız Mezun OlduBafra’da Uzaktan Eğitim İle 13 Hafız Mezun OlduBafra’da Uzaktan Eğitim İle 13 Hafız Mezun OlduBafra’da Uzaktan Eğitim İle 13 Hafız Mezun Oldu
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum