Serhat Türkel: "Dertlenmeye Değil, Çalışmaya Geldim"

Serhat Türkel: "Dertlenmeye Değil, Çalışmaya Geldim"

Geçmiş dönemden kalan borçlar nedeniyle hacizlerle karşı karşıya kalan Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel, görevde olduğu süre boyunca çalışmaya odaklandığını belirtti.

A+A-

Geçmiş dönemden kalan borçlar nedeniyle hacizlerle karşı karşıya kalan Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel, görevde olduğu süre boyunca çalışmaya odaklandığını belirtti. Atakum Belediye Meclisi Temmuz Ayı Olağan Toplantısı 2. Birleşimi, Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Bu toplantıda, Başkan Türkel’e İller Bankası ve yurt içi bankalardan 87 milyon 500 bin TL’lik kredi kullanması için yetki verildi.

87 Milyon 500 Bin TL Kredi Yetkisi

Belediye Meclisi, yatırım hizmetleri ve personel giderlerinde kullanılmak üzere İller Bankası ve yurt içi bankalardan 87 milyon 500 bin TL kredi alınması ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan kullanım izni alınarak kredinin kullanılması için Başkan Türkel’in yetkili kılınmasını oy birliğiyle kabul etti. Belediyenin önceki dönemden kalan yaklaşık 953 milyon TL borcu nedeniyle, önce İncesu Mahallesi’nde 11 bin metrekarelik arazi icra yoluyla yarı fiyatına satıldı, ardından Başkan Türkel’in makam odası haczedildi.

Ataçocuk Çocuk Gelişim Merkezi’nde Kapasite Artırımı

Toplantıda, Ataçocuk Çocuk Gelişim Merkezi’nde uygulanan fiyat tarifesi güncellendi. Kadın, Aile, Çocuk ve Cinsiyet Eşitliği Komisyonu’nda görüşülen maddenin oylanması öncesi Belediye Meclis üyeleri, Ataçocuk Gelişim Merkezi'nin giderlerinden dolayı belediyenin maddi açıdan zarar ettiğini belirterek, ücretlerin güncellenmesi gerektiğini vurguladılar. Beş şubesi bulunan merkezde ücretler, 31 Aralık 2024 tarihine kadar 4 bin TL’den 7 bin TL’ye çıkarıldı. Başkan Türkel, fiyat değişikliği ile ilgili olarak, dar gelirli aileleri hedef alacaklarını belirterek, "Sosyal belediyecilik çok önemli ama zarar etmememiz de gerekiyor. Bu anlayışla kapasiteyi 3 bin öğrenciye yükseltmeyi hedefliyoruz" dedi.

Esnafa Destek ve Haciz Konuları

AK Parti Meclis Üyesi Turan Mısır, kamuoyunda şok etkisi yaratan Atakum Belediyesi makam odasının haczedilmesini gündeme getirerek Başkan Türkel’den bilgi istedi. Başkan Türkel, esnafın mağdur edilmesine asla izin vermeyeceklerini belirterek, "Esnafla diyalog komisyonu oluşturduk ve yapılan işleri araştırıyoruz. Diyaloğa girdiğimizde ödeme yapmamız lazım. Esnafın canı yanmıştır, almıştır ama 21 milyon TL alacak varken, icra konusu makam odası değildi" diye konuştu.

Başkan Türkel, personel maaşlarının ödenmesinde yaşadıkları zorluklara da değinerek, "Personel maaşı ödenirken İlbank’tan gelen paranın üzerine 30 milyon TL daha ilave etmemiz gerekiyor. Emekli olmuş arkadaşlarımızın tazminatları ödenmeli. Esnafa da hiçbir zaman arkamızı dönmedik" dedi.

Başkan Türkel, Atakum’a hizmet için yola çıktıklarını belirterek, "Hepimiz Atakum’a hizmet için yola çıktık, aynı anlayışla beş yılı tamamlamayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.