Bafra'da Tütün Alımları Başladı

Samsun'un Bafra İlçesinde kırsal kesimde sözleşmeli olarak üretilen tütünlerin 2019 yılı alımları başladı.

A+A-

5 firma tarafından alımların başlaması üzere traktörlere yükledikleri tütünleri depolara getiren üreticiler, bu yıl fiyatlardan memnunlar. Alımların gerçekleştiği depoları ziyaret eden Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner yaptığı açıklamada, Bugün Türkiye ve dünyada en kaliteli tütün Bafra'nın kırsalında yapılmaktadır. Bafra'da bugün 5 alıcı firmanın 5'de alım yapıyor. Bu yıl fiyatlar 23 lira ile 24 lira arası. Sadece bir tane üreticinin 23  liradan alıcıya verdiğine şahit olduk. Bafra'da üreticilerin tütün kalite ortalaması  % 90'ının üzerinde" dedi.

Tütünlerini teslim eden üreticiler ise, "Şuan ki fiyatlardan memnunuz. Ürettiğimiz tütünleri sözleşme yaptığımız firmalara getirip satıyoruz" dedi.

Alım yapan firma yetkilisi ise, Bafra'da ki tütün alımları şirketimiz tarafından alımları başlamıştır. Geçen seneye göre bu yıl tütün kalitelerinde biraz düşüş yaşanmakta haliyle bazı ürünlerde de fiyat farklılıkları oluyor. Fiyat aralıkları ise üreticinin kalitesine göre 18 çok nadir olmakla beraber alımlar 23 ila 24 lira üzerinden alınıyor" dedi.

 

 

Bafra'da Tütün Alımları Başladı

Bafra'da Tütün Alımları Başladı

Bafra'da Tütün Alımları Başladı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.