BAFRA’DA ‘’TÜRK DÜNYASI AYDIN KADINLAR BİRLİĞİ’’ KONFERANSI

BAFRA’DA ‘’TÜRK DÜNYASI AYDIN KADINLAR BİRLİĞİ’’ KONFERANSI

Samsun’un Bafra İlçesinde Türk Dünyası Aydın Kadınlar Birliği konferansı verildi.

A+A-

Program, Şükran Akgün’ girişimleri ile, Bafra Öğretmenevi Konferans Salonunda düzenlendi.

Programın açılış konuşmasını yapan konuşmacı Şükran Akgün;

‘’Bugün burada 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla ‘’Türk Dünyasının Türk Aydın Kadınlar Birliği’’ konulu konferansı için Türkiye Cumhuriyetinin ev sahipliğinde bir araya gelmiş bulunuyoruz.

Yüreğinde sınırsız sevgi ve sabır barındıran, acıyla yoğrulan, sabırla bilenen, algılar ve aklı açık, hakları asla ödenemeyecek olan tüm Türk ve Dünya kadınlarının gününü kutluyor ve hepinize hoş geldiniz diyorum.

Böyle anlamlı bir günde böylesine anlamlı bir amaç için Türk Dünyasının değişik beldelerinden, bölgelerinden, ülkemize, ilçemize geldiniz. Safalar getirdiniz’’ dedi.

Konuşmasına devam Eden Akgün; Türk Dünyasının kadınları olarak bize umut getirdiniz, ışık getirdiniz, ideal getirdiniz. Kadın olmak belki her yerde zor ama bizim coğrafyamızda, Türk Dünyasında çok daha zor. Türk Kadınları, Türklük şuuru ve bilincine sahip olmalı, bu ideali kuşanmalıdırlar. Türk kadını hem milli bilinci kuşanmalı hem de kendisine hak ettiği değeri veren Atasını yani Mustafa Kemal’i unutmamalıdır.

Melek Reşit Hanımefendi 9 Aralık 1919 yılında Sivas’ta faaliyete geçen ‘’Anadolu Kadınları Müdafaa-i Vatan Cemiyetini’’ kurmuştur. 800 üyesi ve 14 merkezde şube oluşturan dernek milli mücadele de kadın örgütlenmesini sağlamış, 30 Ağustos zaferi ile sonuçlanan kurtuluş mücadelesine kadar Türk kadınının verdiği mücadeleyi göz önüne sermiştir’’ dedi.

Konuşmasının ardından Akgün program da emeği geçen herkese teşekkür etti.

Programa Şükran Akgün(Türkiye Cumhuriyeti), Erken Tukenova(Akmola/Kazakistan), Nurten Remzi(Sumnu/Bulgaristan), Rukiyat Ustarhanova(Buynaksk/Dağıstan), Gül Bağdat Omarova(Mahaçkale/Rusya), Tamara Ölçekçiyi temsilen Meral Tanatar(Kırgızistan) Sevil Piriyeva(Azerbaycan), Salimet Maylıbayeva Nukova(Noğday/Dağıstan), Fatma Hatun Esen(Türkiye Cumhuriyeti) ve davet edilen konuklar katıldı.

bafra’da-‘’turk-dunyasi-aydin-kadinlar-birligi’’-konferansi-1.jpg bafra’da-‘’turk-dunyasi-aydin-kadinlar-birligi’’-konferansi-2.jpg bafra’da-‘’turk-dunyasi-aydin-kadinlar-birligi’’-konferansi-3.jpg bafra’da-‘’turk-dunyasi-aydin-kadinlar-birligi’’-konferansi-4.jpg bafra’da-‘’turk-dunyasi-aydin-kadinlar-birligi’’-konferansi-5.jpg bafra’da-‘’turk-dunyasi-aydin-kadinlar-birligi’’-konferansi-6.jpg bafra’da-‘’turk-dunyasi-aydin-kadinlar-birligi’’-konferansi-7.jpg bafra’da-‘’turk-dunyasi-aydin-kadinlar-birligi’’-konferansi-8.jpg bafra’da-‘’turk-dunyasi-aydin-kadinlar-birligi’’-konferansi-9.jpg bafra’da-‘’turk-dunyasi-aydin-kadinlar-birligi’’-konferansi-10.jpg

bafra’da-‘’turk-dunyasi-aydin-kadinlar-birligi’’-konferansi-11.jpg

bafra’da-‘’turk-dunyasi-aydin-kadinlar-birligi’’-konferansi-1-001.jpg bafra’da-‘’turk-dunyasi-aydin-kadinlar-birligi’’-konferansi-2-001.jpg bafra’da-‘’turk-dunyasi-aydin-kadinlar-birligi’’-konferansi-3-001.jpg bafra’da-‘’turk-dunyasi-aydin-kadinlar-birligi’’-konferansi-4-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.