Bafra’da trafik polisi EBA üzerinden öğrencilere eğitim verdi

​​​​​​​Samsun'un Bafra ilçesinde, İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliğince öğrencilere Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden trafik eğitimi verildi.

A+A-

Bafra Gazi Ortaokulunda oluşturulan trafik sınıfında öğrencilere yönelik yeni tip korona virüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında internet üzerinden trafik eğitimi verildi.

EBA Destek Noktasında internet üzerinden düzenlenen eğitime katılan öğrencilere,  “Evdeyim ama Trafik kuralları aklımda” sloganı ile trafik ve trafik kuralları hakkında bilgi aktarıldı.

Pandemi süreci nedeniyle eğitimin uzaktan verilmeye devam ettiğini belirten Bafra Trafik Denetleme Büro Amirliğinde görevli trafik polisi Mustafa Karaca,

"7-11 yaş grubunda yer alan çocukların bizler tarafından verilen eğitimler sonrasında her gün trafiğin içinde yer alan anne, baba ve aile bireylerinin trafik kazalarıyla ilgili farkındalıklarının yükseltilmesi,  yarının bireylerini şimdiden yetiştirmek ve onların yetiştireceği nesillere alt yapı oluşturulması, trafik kurallarının herkes için var olduğu bilincinin yerleştirilmesi için bilgilendirme yapılmıştır.’’ dedi.

Uzaktan eğitim ile çocukların evde kaldıkları sürece trafik kurallarından uzak kalmamalarını hedeflendiğini belirten Karaca,

"Ülkemizde meydana gelen kazaları sıraladığımızda hız limitlerine uymamak kazaların başlıca nedeni olarak öne çıkmaktadır. Sürücülerin bu konuda daha duyarlı olmaları ve yönetmelikte belirtilen kurallara uymaları halinde kazalar büyük oranda azalacaktır" diyerek eğitimlere yıl boyunca devam edileceğini belirtti.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.