Bafra`da telefon dolandırıcısı yakalandı

Bafra`da telefon dolandırıcısı yakalandı

Samsun`un Bafra İlçesi`nde Zafer Çağlayan isimli emekli adamı dolandıran şahıs yakalandı.

A+A-

Olay, Samsun'un Bafra İlçesi Çilhane Mahallesi Baltaoğlu Sokak'ta meydana geldi. Evinde oturan işçi emeklisi evli ve 2 çocuk babası Zafer Çağlayan'ı kimliği belirsiz bir kişi aradı. Telefonda kendisini polis olarak tanıtan kişi, “Kimlik bilgilerinize el konuldu. Şahıslar sınır dışında yakalandı. Tüm değerli eşyalarınızı koruma amaçlı bize gönderin” dedi. Bir an tedirgin olan Çağlayan, arayan dolandırıcıyı oturduğu sokağa çağırarak kendisine 90 bin lira teslim etti. Daha sonra tekrar arayan dolandırıcı bu kez hesap numarasına 40 bin lira istedi. Daha sonra o parayı da dolandırıcıya gönderen Zafer Çağlayan, tüm emekli ikramiyesini dolandırıcılara verdi. Durumu yakınlarına anlatınca dolandırıldığını anlayan Çağlayan, Bafra İlçe Emniyet Müdürlüğüne giderek şikayetçi oldu.

Bafra İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Büro Amirliği`nin yaptığı çalışma sonucu Zafer Çağlayan`ı dolandırdığı tespit edilen H.C. Altınkaya Mahallesi Yavuz Selim Sokak üzerinde başka bir şahsı dolandırmaya çalışırken suçüstü yakalandı.

Yapılan ilk incelemelerde H.C. isimli şahsın Urfa merkezli dolandırıcılık şebekesinin kuryesi olduğu ve dolandırılan şahıslarda paraları H.C. isimli şahsın aldığı tespit edildi.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.