BAFRA’DA SYDV 5 AİLEYE SERA KURDU

BAFRA’DA SYDV 5 AİLEYE SERA KURDU

Bafra İlçe Kaymakamlığı önderliğinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nca (SYDV) 5 aileye sera kuruldu.

A+A-

Bafra Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na müracaat eden 5 aileye 480’er metrekarelik sera kuruldu. Her bir aileye 16 bin 500 liraya mal olduğu projenin geri ödemesi 2 yıl sonra faizsiz olarak 6 eşit taksitte yapılacak. Kaymakam Ali Katırcı, beraberinde İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ahmet Dursun, Sosyal Yardımlaşma Vakıf Müdürü ve Vakıf üyeleriyle birlikte ilçe merkezinde Gaziosmanpaşa Mahallesi, Şehören, Koşu, Yeşilyazı ve Yakıntaş köylerinde uygulamaya başlayan seraları gezdi.
Konu hakkında bilgi veren Gıda, Tarım ve İlçe Müdürlüğü Mühendisi Muharrem Naz, “Serada bir alanında yetiştirilecek ve en yüksek verim alınacak yetiştiricilik şekli. Bu amaçla Sosyal Yardımlaşma Fonu ve Kaymakamlığımızın önderliğinde sosyal durumu iyi olmayan ailelere iş imkanı sağlamak amaçlı proje kapsamında 5 sera tamamlanarak üretime başlandı. Seralarda salatalık yetiştiriciliği yapılmakta 480 metrekarelik bir alandan 12 ila 15 ton arasında bir ürün alınabilir. Salatalık ürününün ekim-kasım ayında kaldırılmasıyla buna müteakiben kışlık marul yetiştiriciliğinde de yaklaşık bin 500-2 bin liralık bir rakam elde edebilecektir. Dolayısıyla 480 metrekare alandan 10 bin lira elde etmek mümkündür. İleride seraları arttırmaları hedeflemek ve sürekli kontrollerini yapmak suretiyle bu bölgelerde de seracılığı yaygınlaştırmayı hedefliyoruz” dedi.
Kendilerine iş bulmak isteyenlere bu yol ve bu kapının açık olduğunu söyleyen Kaymakam Ali Katırcı, “Bu işi yapabilecek vatandaşların kendine ait veya kiralık yeri olması durumunda bize proje başvurusu yapması neticesinde de ağırlıklı olarak ‘dar gelirli’ dediğimiz vatandaşlarımız için her zaman hayata geçebilecek çalışmalar. Dolayısıyla Bafra gibi bir tarım kentinde ‘ben çalışarak bir şeyler yapacağım, ailemi geçindireceğim’ diyen herkes için minimum 480 metrekareden başlamak üzere bu projelerden faydalandırmak şansımız var. Projeden faydalanmak isteyenler Sosyal Yardımlaşma Vakfı’na müracaat edecekler. Çalışmalar başladıktan sonra 6 ay sonra neticeleniyor. Bütün vatandaşlarımızın projelerden faydalanmalarını biz arzu ediyoruz. Arıcılık gibi buna benzer gibi değişik projelerde yukarı köylerimiz için de geçerli. Vatandaşlarımız işine sahip çıkarsa, işinin başında durursa, çalışırsa evini geçindirme şansı var. Ciddi bir şekilde sahip çıkmalarını, fırsat olursa da geliştirmelerini istiyoruz” diye konuştu. 
Kaymakam Katırcı, eski bir hükümlü vatandaşın kendilerine müracaat ettiğini ve bu şekilde hayata bağlandığını sözlerine ekledi.

20130517aw000928_02.jpg20130517aw000928_03.jpg20130517aw000928_04.jpg20130517aw000928_06.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.