Bafra`da Suriyeli dilenciler toplanıyor

Bafra`da Suriyeli dilenciler toplanıyor

Bafra`da Suriyeliler emniyete toplanıyor. Bulvar Caddesi`nden itibaren toplama işlemleri başladı.

A+A-

Suriye’de yaşanan savaş ortamından kaçarak Samsun’unun Bafra ilçesine  yerleşen mültecilerin dilendirdiği çocukları sokaklardan toplanıyor.
Sokaklarda, trafik lambalarında ve camii önlerinde dilencilik yaptığı sık sık kamuoyuna yansıyan mültecilerin son zamanlarda Bafra’da çocuk yaştaki mültecilerin dilendirildikleri gözleniyor. Sokakta ve özelikle trafik lambalarında vatandaşları zor durumda bırakan mültecilerin bu durumu halk tarafından tepki ile karşılanıyor.

Bir başka sorun ise Bafra’da dilenen Suriyeli vatandaşların “bayanların “cami içlerine kadar girip para toplaması, namaz esnasında cemaati yüksek ses ve saygısız hareketleri ile rahatsız etmeleri cemaat tarafından aşırı tepki çekiyor.

Bu rahatsızlıkları göz önünde bulunduran,Bafra Belediye Zabıta ekipleri ve Bafra Emniyet Müdürlüğü ekipleri bugün sabah saatlerinde Bafra’da Suriyeli operasyonu başlattı. Yaklaşık 25 Suriyeli vatandaşın toplnadığı ve toplama işlemlerinin devam edeceği söylendi.
Çocuklarını dilendiren ya da kavşaklarda çalıştıran aileler hakkında soruşturma başlatan polis, aile yükümlülüklerini yerine getirmeyenler hakkında adli ve idari soruşturma yapıyor.

suriyeli-1.jpgsuriyeli-2.jpgsuriyeli-3.jpgsuriyeli-4.jpg

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.