Bafra'da Spor Sadece Futboldan İbaret?

Bafra'da Spor Sadece Futboldan İbaret?

Amatör Branşlarda türlü türlü destekler verilirken, Grup halinde Türkiye Şampiyonu olan ve Ankara'da yapılacak olan Dünya kupası elemelerine gidecek takıma destek verilmiyor.

A+A-

Bafra'da spor aslında baya aktif, spor dediğime bakmayın futbol'dan bahsediyorum. Eğer Bafra'da futbol oynuyorsan sporcu sayılıyorsun,  eşofman takımından, ayakkabısına kadar bir çok destek bu spor branşına veriliyor. Ama nedense bu spor dalı amatör olmanın dışında bir adım ileriye gitmiyor ve yine aynı destekleri bu spor branşı alıyor. Bilenler bilir Bafra Tekvando Spor kulübü geçen ay Türkiye Şampiyonasına gitmiş, Türkiye'de ki birçok Kulübü geride bırakarak Grup halinde Türkiye Şampiyonu olarak memleketlerine dönmüştü. Hatta Kulübün Antrenörü Hakan Emirzaoğlu ile telefonda görüştüğümüz de Emre bi görsen burayı, onca kulübü geride bıraktık ve Türkiye'nin önde gelen kulüplerinin hocaları bana öyle nefretle bakıyor ki görmen lazım diye bir diyalogumuz bile geçmişti.

Bu Çocuklar Türkiye Şampiyonu oldu ve sessiz sedasız memleketlerine döndüler, ne bir kutlama var, ne bir tebrik nede kendilerini onure edecek bir hareket. Hatta o gün şöyle bir manşet atmıştım, 284 kulüp, 1104 sporcu arasından diyip haberimde de madalyaları sıralamıştım. Hatta Altınova Gazetesi Dünya Kupası elemelerinde ikinci olduklarında "Kimin Umurunda" diye haklı bir manşet atmıştı. Ama yine kimsenin umurunda olmadı. Düşünüyorum da böyle büyük başarı futbolda olsaydı ne olurdu. Siz zahmet etmeyin hemen söyleyeyim, iş insanları, belediye , kaymakamlık, siyasi parti temsilcileri, odalar, dernek başkanları sayamayacağım bir çok  kuruluş tebrik için arar, bir gece düzenler maddi destekte bulunurlardı. Bunun örnekleri var hem de çok.

Gelelim bu çocuklara... Kimsenin mi umurunda olmaz, kimse mi önemsemez. Şimdi bu çocukların önünde Ankara'da yapılacak olan Dünya Kupası eleme şampiyonası var, ve bu çocuklar Dünya Kupasına gidecek, hem de Türkiye'nin bir çok kulübünü geride bırakarak, belki de şartlar el vermeyecek kazandıkları halde Dünya Kupasına gidemeyecekler kim bilir.

Buradan büyüklerimize sesleniyorum, Allah aşkına bu çocuklara sahip çıkalım, eğer Bafra olarak bu çocuklara sahip çıkmazsak başka şehirlerde, başka kulüplerde sporcu olarak devam edecekler, ve onların sporcusu olarak  Türkiye'ye tanıtılacaklar.

Ve son olarak spor sadece futbol değildir.

Kıymetleri Bilinmesi Dileğimle
Emre Şahinol

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.