Bafra'da Siyer-i Nebi Yarışması'nda Ortaokul Öğrencileri Yarıştı

Bafra'da İmam Hatip Ortaokulu dahil 8 okulda gerçekleştirilen Siyer-i Nebi yarışmasına katılan ortaokul öğrencileri, yarışma sonrası Bafra55net mikrofonlarıyla duygularını paylaştı.

A+A-

Bafra'da İmam Hatip Ortaokulu dahil 8 okulda gerçekleştirilen Siyer-i Nebi yarışmasına katılan ortaokul öğrencileri, yarışma sonrası Bafra55net mikrofonlarıyla duygularını paylaştı.

Yarışmadan çıkışta sorularımızı yanıtlayan öğrenciler sınava nasıl başvurdukları ve nasıl hazırlandıkları hakkında bilgileri paylaştı. Anadolu Gençlik Derneği tarafından Milli Eğitim ile ortaklaşa düzenlenen sınav hakkında bilgi veren AGD Bafra İlçe Başkanı Muharrem Şengül, "Siyer-i Nebi yarışmamız bizim hem lise hem de ortaokul seviyesinde olan bir yarışmamız. Lise seviyesindeki yarışmayı birinci dönem gerçekleştirdik. Bugün de ortaokul seviyesini gerçekleştiriyoruz. Önce başvurularımızı aldık. Bafra'da ortaokul düzeyinde yaklaşık 400 öğrencinin başvurusu oldu. Tüm Türkiye genelinden yaklaşık 10 yıldır bu yarışmalarını Milli Eğitim ile birlikte yürütüyoruz. Yarışmada Türkiye, il ve ilçe bazında ödüller veriyoruz. İlçe genelinde dereceye giren öğrencilerden birinciye 2 bin TL, ikinciye bin 500 TL, üçüncüye Bin TL ödül veriyoruz. Sınava katılan öğrencilerimize peygamber efendimizin hayatının anlatıldığı kitabı veriyoruz ve o kitapla sınava hazırlanıyorlar. Bu kitaptan peygamber efendimizle ilgili anlatılan bilgilerden oluşan bir sınava tabi oluyorlar. Burada amacımız öğrencilerde bir farkındalık oluşturmak. Ahlakıyla, davranışıyla her şeyiyle örnek olan peygamberimizi öğrencilerimize güzel bir şekilde ifade etmek ve bir gündem oluşturmak. Çünkü bizim için en iyi örnek alınacak kişi peygamberimizdir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum