BAFRA’DA ŞİİR ŞÖLENİ DÜZENLENDİ

BAFRA’DA ŞİİR ŞÖLENİ DÜZENLENDİ

Bafra Musiki Cemiyeti'ne bağlı Şiir Kulübü'nün bu yıl 2'ncisini düzenlediği Uluslararası Şiir Şöleni yapıldı.

A+A-

Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen geceye, kaymakam Ali Katırcı, Garnizon Komutanı Serdal Şahin, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.
Bafra Musiki Cemiyeti Başkanı Namık Anarat yaptığı açılış konuşmasında, "Bafra’da sanat adına kültür adına, sosyal yaşam adına elimizden geldiğince çalışıyoruz. Bafra Musiki Cemiyeti olarak bünyemizde oluşturduğumuz bütün kulüpler olarak bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Ümit ederim bu gayretlerimizle Bafra’mızın hiç olmazsa çevresini, yapısını ve gelecekle ilgili bağlantısını bir nebze daha yükseltmek. Biz, sizlere hizmet etmekten, sizlerle beraber olmaktan mutlu oluyoruz gurur duyuyoruz” dedi.
Kaymakam Ali Katırcı ise, Bafra’da alt yapıyı tamamlamaya başladıklarını belirterek şunları söyledi: "Bafra’da yapılacak olan her türlü konuya ve desteklemeye açığız. Cemiyetimizin gelişmesi, toplumumuzun modernize hale gelmesi, kültürüne sahip çıkması, kendi becerilerini ortaya çıkarması ancak böyle örgütlü toplum olmakla bir araya gelinir. Önce aileleri sosyalleştireceğiz, sonra toplumda sosyalleşeceğiz, kulüplerle derneklerle örgütlü hale gelerek birbirimizin ortak değerlerini yaşatmaya gayret edeceğiz. Bu nedenle Musiki Cemiyetimizin çalışmalarını önemsiyor ve her zamanda destekçisi olmaya devam edeceğim.“
Konuşmaların ardından Bafra Musiki Cemiyeti halk oyunları ekibi gösterisi ile başlayan gecede Azerbaycan, Bulgaristan, Makedonya, Almanya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Romanya, Kazakistan, Başkurdistan ve Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen yerli ve yabancı konuklar alkış aldı. Şiirlerin okunmasından sonra protokol tarafından konuklara plaket verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.