BAFRA’DA SANAYİCİ VE ÜNİVERSİTE YEMEKTE BULUŞTU

BAFRA’DA SANAYİCİ VE ÜNİVERSİTE YEMEKTE BULUŞTU

BAFRA’DA SANAYİCİ VE ÜNİVERSİTE BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİ

A+A-

Potansiyellerinden Hedeflerine Bafra Sempozyumunda bilimin elinin Bafra üzerinde olmasından sonra, önemli bir etkinlik daha gerçekleşti. Bafra Belediye Başkanlığının ev sahipliği yaptığı ve Bafra Belediye Başkanlığı ve Bafra Genç İş adamları Derneği BAGİAD’ın birlikte organize ettiği Sanayici ve Üniversitenin buluştuğu tanışma kahvaltısı ile istişare toplantısı yapıldı.  Yapılan toplantıya:

Bafra kaymakamı ALİ KATIRCI

Bafra Belediye Başkanı ZİHNİ ŞAHİN

Bafra ticaret ve sanayi odası başkanı RECEP DURGUN

BAGİAD başkanı YAVUZ SELİM MURATOĞLU

OMÜ rektör yardımcısı PROF. DR. HAKAN LEBLEBİCİOĞLU

OMÜ mühendislik fakültesi dekanı ve teknopark yönetim kurulu başkanı PROF. DR. FEHMİ YAZICI

OMÜ Bafra Şevket Aşçı Turizm Fakültesi dekan vekili PROF. DR. RECEP TAPRAMAZ

OMÜ iktisadi ve idari bilimler fakültesi dekanı PROF. DR. FATİH YÜKSEL

OMÜ vakfı başkanı ve Yeşilyurt meslek yüksekokulu müdürü DOÇ DR. MUHAMMET DERVİŞOĞLU

OMÜ mühendislik fakültesi dekan yardımcısı YRD. DOÇ. DR. FAHRİ BİRİNCİ

OMÜ mühendislik fakültesi öğretim üyesi, üniversite sanayi iş birliğini geliştirme merkezi yönetim kurulu başkanı DOÇ DR. TALİP KAHYAOĞLU

Bafra meslek yüksekokulu bilgisayar teknolojileri bölüm başkanı öğretim görevlisi DOÇ. DR. M.SERHAT ODABAŞ

Bafra Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Ziraat Fakültesi öğretim üyesi PROF. DR. İBRAHİM AYDIN

Bafra Meslek Yüksekokulu öğretim üyesi YRD. DOÇ. ÖMER ÇALIŞKAN

Bafra meslek yüksekokulu ÖĞRETİM GÖREVLİSİ İBRAHİM BAYKAL

Bafra meslek yüksekokulu öğretim üyesi ve Bafra Şevket Aşçı turizm fakültesi DEKAN YARDIMCISI DOÇ. DR. ALİ KEMAL AYAN

Bafra organize sanayi müdürü MUSTAFA REİS,  BAGİAD üyeleri, OSB’de yatırım yapmış sanayicilerimiz katıldılar.

Toplantının açılış konuşmasında BAGİAD Başkanı Yavuz Selim Muratoğlu “Samsun Lojistik Kent Samsun hedef ve vizyonu ile yola çıktı. Bir yandan samsun ile uyum sağlamak Bir yandan da Bafra Organize Sanayi Bölgesini Tarıma dayalı sanayide cazibe merkezi haline gelmesine katkı sağlamak amacıyla bu toplantıyı organize ettik. Bu konuları konuşmak amacındayız. Burada OMÜ’den dolayısıyla bilimden yararlanmak istiyoruz” dedi.

Daha sonra katılımcılar konuşmalarına sırayla devam ederek görüş ve önerilerini sundular.

OMÜ Rektör yardımcısı PROF. DR. HAKAN LEBLEBİCİOĞLU “ Bafra’da ciddi bir potansiyel var. Burada hem üniversitemiz hem de sanayicilerimiz bulunuyor. Bu potansiyelleri sinerji olarak harekete geçirmek mümkündür. Bafra Şevket Aşçı Turizm Fakültesi bir başlangıçtır. Bununla kampüs hedefine ilerleyeceğiz. Yerimiz buna uygundur. OMÜ bünyesinde Üniversite Sanayi İşbirliğini Geliştirme merkezimiz var. Sanayicilerimize her konuda destek oluyoruz. Araştırma ve geliştirme faaliyetlerine yardımcı olacağız.”

OMÜ mühendislik fakültesi dekanı ve teknopark yönetim kurulu başkanı PROF. DR. FEHMİ YAZICI “ Üniversite ile sanayiyi birleştirip birbirini anlayan bir toplum oluşturmaya çalışıyoruz. OMÜ her yönüyle sanayiye açılmıştır. Destek olmaktadır. Bunun bir sonucu olarak buradayız. Fikirler önemlidir. Ama daha önemlisi bunları hayata geçirmektir. Mühendislik Fakültesi bünyemizde 4.000 öğrencimiz ve Harita, elektrik ve elektronik, endüstri, Bilgisayar, gıda, çevre, Malzeme bilimi, inşaat, kimya mühendislikleri dahil 10 mühendislik dalımız bulunmaktadır. Bizlere müracaat edebilirsiniz. Sanayicilerimiz ile projeler yapabilir ve bu alanlarda sizlere yardımcı oluruz.”

 OMÜ Bafra Şevket Aşçı Turizm Fakültesi dekan vekili PROF. DR. RECEP TAPRAMAZ “ Bafra’ya 2. ve 3.fakülteler gelecek. Bu konular sayın rektörümüzün önündedir. Sizler iş adamları olarak piyasada ne işi yapılır hangi yatırımlar yapılır bilebilirsiniz. Bizlerde bilgi konusuna sahibiz. Bizim kapılarımız sizlere açıktır. Üniversitemize gelin. Bizler yardımcı olmaya hazırız.” 

OMÜ iktisadi ve idari bilimler fakültesi dekanı PROF. DR. FATİH YÜKSEL” Bizler sanayicilerimize rehberlik ve danışma alanlarında her türlü çalışmayı yapmaya hazırız. Günümüzde rekabet artıyor, bu rekabet hem ulusal hem de uluslar arası alanda mevcuttur. Üretmek ve mal ve hizmet üretimini en kaliteli ama en az maliyetli bir şekilde yapmak mecburiyeti vardır. Bu nedenle işletme biliminden faydalanılması gerekmektedir. Bünyemizde yüksek lisans programları yapıyoruz. Bir süre sonrada doktora programları yapma imkânı da doğacaktır.”

OMÜ vakfı başkanı ve Yeşilyurt meslek yüksekokulu müdürü DOÇ DR. MUHAMMET DERVİŞOĞLU” Genç kardeşlerimiz Bafra için şanstır. Girişimci ve iletişimci bir anlayışa sahipler. Bafra’ya önemli katkılar sağlayacaklarına inanıyorum. Bafra OSB çok önemlidir. Ekolojiyi bozmadan tarımsal sanayinin ilerlemesi mümkündür. Bafra ovası bulunmaz bir nimettir. Ama tarımsal girdi yeterli değildir. Bafra’da tarım organize edilmeli ve üretim artırılmalı. Tarımla uğraşanların ekonomik refahları da artmalıdır.”

OMÜ mühendislik fakültesi öğretim üyesi, üniversite sanayi iş birliğini geliştirme merkezi yönetim kurulu başkanı DOÇ DR. TALİP KAHYAOĞLU “ Toplumların değiştiği gibi üniversitelerde değişiyor. Artık 3. nesil üniversiteler vardır. Üniversiteler sanayiye bilgi sağlıyor. Ar-Ge payları artıyor. Yeni şeyler ve ürünler üretilmelidir. Ar-Ge’ye önem vermek mecburi hale gelmiştir. Ekonomik refah böyle artacaktır. Bizler kaynak noktasında yol göstericilik dahil her noktada sanayicimize katkı veriyoruz.”

Bafra meslek yüksekokulu öğretim üyesi ve Bafra Şevket Aşçı turizm fakültesi dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ali Kemal AYAN “ Sanayinin gelişmesine katkı için buradayız. Girişimci ve üniversitemizin buluşmasına katkı yaptık. Üniversitemiz bu buluşma için bizlere her türlü katkıyı yaptı. Samsun’un doğusunda olan Üniversite sanayi iş birliği geliştirme merkezinin Samsunun batısı olan Bafra’da da açılmasını istiyoruz. Biz bu sıcak iş birliğine devam edeceğiz. Yaşamı doğal haliyle, tüketmeden ve kirletmeden devam ettirmeliyiz. Ekonomik refahı da artırmalıyız.”

Bafra organize sanayi müdürü MUSTAFA REİS” Bafra OSB 1998 yılında İl özel idaresi, Bafra Belediyesi ve Bafra Ticaret ve Sanayi odamızın işbirliği ile kurulmuştur. 258 hektar bir alana sahip ve 2 etaplıdır. Birinci etabın alt yapı çalışmaları 2007 yılında tamamlandı. Arsa tahsislerine başladık. İlk etapta 66 parselimiz bulunmaktadır. 20 Firma bulunuyor. 26 parsel arsa tahsisi yaptık. 40 parsel imkânımız daha vardır. Doluluk % 75 oranına ulaştığında 2.etabın alt yapı çalışmalarına başlayacağız.”

İfadeleriyle olumlu ve destek verici görüş ve düşüncelerini paylaştılar.

Konuşmalardan sonra Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin” Türkiye ve dünya gelişiyor. Standartlar ve problemler ile çözüm yollarında yeni gelişmeler ortaya çıkıyor. Üniversitemizin Bafra’mızın kalkınmasında önemli bir rolü olacaktır. Bunun gelişmelerini görüyorum. Bafra için her çalışmayı yapıyoruz.  Bu şekilde teori ile pratik buluşacaktır. OMÜ’ nün aktifliği bizlerin mutluluğu olmaktadır. Biz bir yandan da yatırımcıları ilçemize davet ediyoruz. İmkânlar hazırlıyoruz. Hiçbir şeyi hiçbir tarafa çekmeden bir olmalıyız. Çünkü yapılan her şey köylerimizden, beldelerimize, ilçemizden, ilimize kısacası herkese faydalı olacaktır. Bu nedenle bir ve bütün düşünmeliyiz. Bundan sonrada bilimin eli ilçemizin üzerinde artarak yer almaya devam edecektir. Bafra’da kalkınmayı ve ekonomik refahı artırmaya çalışacağız. Bunun için yapılan her çalışmaya sonuna kadar tam destek oluyorum. Bundan sonrada olmaya devam edeceğiz. ” Dedi.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin’in konuşmasından sonra;

Bafra Kaymakamı ALİ KATIRCI “ Bu güzel toplantıya ev sahipliği yapan Belediye Başkanımıza, BAGİAD, Ticaret ve sanayi odamıza, üniversitemize teşekkür ediyorum. Burada Üniversite sanayici işbirliğinin fikir birliği oluşmuştur. Geçen hafta Bafra sempozyumunu düzenledik. Bu güzel ve detaylı bir çalışmaydı. Hedefimiz Bafra’yı daha ileriye taşımaktır. Bafra için Sanayi, Tarım ve Turizm hedef alanlarımızdır. Mayıs ve Haziran aylarında sektörel buluşmalara başlayacağız. Bunun 1.Turizm, 2. Sanayi 3.tarım ve tarıma dayalı sanayi alanlarında olacak ve istikrarlı bir şekilde devam edecektir. Orta ve uzun vadeli planlar yapılacak, her sektörel buluşma için üniversitemizden katılım isteyeceğiz. Bafra ilk sempozyumunu yıllarca önce yapmış, şimdi 20 yıl sonra tekrar yaptık. Bu çalışmalar 20 yılda bir olmamalıdır. Her yıl olmalıdır. Artık Bafra’nın çehresi değişmelidir” dedi.

Toplantıya katılanlar daha sonra Bafra Organize Sanayi Bölgesi ve Bafra Şevket Aşçı Turizm Fakültesi inşaat alanına giderek incelemelerde bulundular.

sanayici-universite-bulusmasi-(2).jpgsanayici-universite-bulusmasi-(3).jpgsanayici-universite-bulusmasi-(4).jpgsanayici-universite-bulusmasi-(5).jpgsanayici-universite-bulusmasi-(6).jpgsanayici-universite-bulusmasi-(7).jpgsanayici-universite-bulusmasi-(9).jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum