Bafra’da Protokol ve Görme Engelliler Goalball Maçı

Bafra’da Protokol ve Görme Engelliler Goalball Maçı

Samsun’un Bafra İlçesinde Protokol ve Görme Engeliler Goalball maçı Bafra Yeni kapalı spor salonunda düzenlendi.

A+A-

10-16 Mayıs Engeliler Haftası için düzenlen Protokol ve Görme Engelliler maçı büyük tutku ile oynandı. Maç Yeni Kapalı spor salonunda düzenlendi. Maçta oynayan sporcular gözlerine taktıkları bandana ile üçer kişilik iki takım ile birbirleriyle müsabaka ettiler.

Müsabaka maçın ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.  

GOALBALL NEDİR?

Goalball, 1946 yılında Avusturyalı Hanz Lorenzen ve Alman Sett Renidle tarafından, savaşta görme yetilerini kaybeden savaş gazilerinin rehabilitasyonuna yardımcı olmak amacıyla icat edilmiş bir oyundur. Oyun, dünyaya 1976 yılında Kanada, Toronto'daki Paraolimpiyatlarda tanıtılmıştır ve o zamandan beri her Paraolimpiyatlarda oynanmaktadır. İlk dünya şampiyonası 1978 yılında Avusturya'da gerçekleştirilmiştir ve o yıldan beri her dört yılda bir gerçekleştirilmektedir. O zamandan beri goalball'un  popülaritesi giderek artmıştır, oyun bugün tüm IBSA üye ülkelerinde oynanmaktadır.
 

GOALBALL YÖNETMELİKLERİ

0.1.1 Oyun, üçer kişilik iki takım ile oynanır. Her takımda en fazla üç yedek oyuncu vardır. Oyun, bir orta çizgisiyle ikiye bölünmüş dikdörtgen biçiminde bir jimnastik salonu sahasında oynanır. Goller sahanın her iki ucuna atılır. Oyun, zilli bir topla oynanır (bell ball). Oyunun amacı, karşı tarafın savunmasına karşı, her takımın topu yuvarlayarak rakibin kale çizgisinden geçirmesidir.

bafra’da-protokol-ve-gorme-engelliler-goalball-maci-1.jpgbafra55netbafra’da-protokol-ve-gorme-engelliler-goalball-maci-3.jpgbafra55net

bafra’da-protokol-ve-gorme-engelliler-goalball-maci-4.jpgbafra55net

bafra’da-protokol-ve-gorme-engelliler-goalball-maci-5.jpgbafra55net

global.jpgbafra55net

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.