Bafra`da polis teşkilatının 172. yıl dönümü kutlandı

Bafra`da polis teşkilatının 172. yıl dönümü kutlandı

Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 172. Yılı Kutlamaları Çerçevesinde 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda Tören Düzenlendi. Türk Polis Teşkilatı’nın Kuruluşunun 172. Yılı Kutlamaları çerçevesinde, Bafra’da, Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.

A+A-
10 Nisan Polis Bayramı kutlamaları kapsamında Bafra'da organize edilen kutlamalar Atatürk Anıtı'na çelenk koyulmasıyla başlayan tören saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.
 
 Kaymakam Ali Fuat Türkel, Belediye Başkanı Zihni Şahin, Başsavcı Vekili Doğan Karacizmeli, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, Siyasi Parti temsilcileri, Muhtarlar,  polis memurları ve eşleri, daire amirleri, emniyet personeli, şehit ve gazi derneği başkanları ile emniyet personeli katıldı.
 
 
      Bafra Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit yaptığı konuşmada,” Sayın Kaymakamım, Belediye Başkanım,  Saygıdeğer Konuklar, Basınımızın Güzide Temsilcileri, Aziz Bafralılar,  Değerli Meslektaşlarım.   Bugün Türk halkının sevgi ve güvenini kazanmış, demokratik hukuk devletinin,  Atatürk ilke ve inkılaplarının ve Cumhuriyetin koruyucusu ve teminatı olan, halkımızın can ve mal güvenliğinin sağlanmasında büyük bir cesaret, azim ve kararlılıkla çalışan, devletimizin bekası, halkımızın ve refahı için 24 saat hizmet veren, Türk Polis Teşkilatının 172. Kuruluş yıldönümünü sizlerle  birlikte kutlamaktan büyük gurur ve mutluluk duyduğumuzu belirterek, en içten saygı ve şükranlarımı arz ediyorum.  Kuruluşundan bugüne, edindiği tarihi birikimlerle, planlı ve programlı çalışmaları ile kaliteli insan gücüyle her geçen gün kendisinden daha fazla söz ettiren teşkilatımız, her kademesinde görev yapan personeli ile hizmetin en iyisine layık olan milletimizin huzur ve gevenliğini sağlamak için, canla başla, gece gündüz demeden büyük bir azimle kendisinden beklenen hizmetin en iyisini verebilme gayretindedir. Emniyet teşkilatı olarak amacımız, öncelikle suçun işlenmesini önlemek, suç işlendikten sonrada suçun faillerini ortaya çıkararak adli makamlara teslim etmektir. Suçu önleme ve suç işleyenlerin yakalanmasında başarının en önemli unsurlarından  biri de vatandaşımızın desteğidir. Bu desteğin artarak devam  edeceğine inancımız tamdır. Teşkilatımız son yıllarda büyük bir değişim ve gelişim göstermiş, teknolojinin bütün olanaklarını kullanarak, modern çağın gereklerine uygun bir şekilde halkımıza daha iyi ve etkin hizmet sunabilmek hedefi ile çalışmalarını sürdürmektedir. Bu nedenle Kent Güvenlik  Yönetim Siteminin, yani bilinen adıyla MOBESE sisteminin ilçemizde kurularak faaliyete geçirilmesi sağlanmıştır.  Değerli çalışma arkadaşlarım Milletimizin huzur ve güvenliği için gece gündüz demeden fedakarca çalışan sizlerin, ülkemizin en güvenilir kurumlarından olan teşkilatımızı daha da ileriye taşıyacağınıza olan inancımız tamdır.  Bu duygu ve düşüncelerle, devletimizin ve milletimizin huzur ve güvenliği ile bölünmez bütünlüğünün daim olması için, hayatlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle , kahraman gazilerimizi şükranla anıyor, bizlere emanet olan ailelerine en içten sevgilerimi sunuyor, emekli mensuplarımız ile halen görevi başında olan siz mensuplarımıza, ailelerinize sağlık, mutluluk ve başarı dileklerimle , saygılar sunuyorum..” dedi.
 
 Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel ise, “Devletin asli görevi olan güvenlik elbette vazgeçilmezdir. Her zaman olduğu gibi bundan sonra da devletlerin birinci temel görevidir” ifadelerini kullandı.
 
Konuşmaların ardından Alpaslan Türkeş Parkı Belediye Tesislerinde pasta kesimi ve yapılan ikramla son buldu.
bafra-polsi-teskilati.jpgbafra-polsi-teskilati2.jpgbafra-polsi-teskilati3.jpgbafra-polsi-teskilati4.jpgbafra-polsi-teskilati5.jpgbafra-polsi-teskilati6.jpgbafra-polsi-teskilati7.jpgbafra-polsi-teskilati8.jpgbafra-polsi-teskilati9.jpgbafra-polsi-teskilati10.jpgbafra-polsi-teskilati11.jpgbafra-polsi-teskilati12.jpgbafra-polsi-teskilati13.jpgbafra-polsi-teskilati14.jpgbafra-polsi-teskilati15.jpgbafra-polsi-teskilati16.jpgbafra-polsi-teskilati17.jpg
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.