BAFRADA ÖZEL EĞİTİMDE ÖZEL BİR PROJE

BAFRADA ÖZEL EĞİTİMDE ÖZEL BİR PROJE

Özel eğitimde dil ve konuşmanın ne kadar önemli olduğunu herkes bilir.

A+A-

Özel eğitim alanında başarılı çalışmaları ile tanıdığımız Doğnkaya Özel Eğitim Merkezi(Bafra Özel EĞİTİM Merkezi) dün gerçekleşen bir tanıtım toplantısı yaptı.Toplantıya Bafra Belediye Başkan Yardımcısı İsmail KURT İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yüksel AYDIN  Alaçam,Yakakent,19 Mayıs Ve Bafra’dan Özel Eğitim Okul Müdürleri, Alanın Uzmanları Öğretmen Ve Öğrenciler katıldı.

Türkiye genelinde 3246 proje arasından aldığı 96,5 puanla ilk 81 proje arasına girerek asil listeden hibe desteği almaya hak kazanan Bafra Doğankaya Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi'nin hazırlamış olduğu "AB'de Özel Gereksinimli Çocuklarda Dil ve Konuşma Eğitimi Uygulamaları" adlı Erasmus+ KA1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği  proje açılış toplantısı 27.12.2016 Saat:10.00’da Bafra Öğretmen Evinde yapıldı. Ayrıca proje Samsun İli genelinde, asil ve yedek listeler içerisinde KA1 düzeyinde İlimizi temsil eden hibeye hak kazanan tek proje olmasından dolayı ayrı bir önem taşımaktadır.

Doğankaya Özel Eğitim Uygulama Merkezi proje hakkında aşağıdaki açıklamalarda bulundu:

Kurumumuz  “AB de Özel Gereksinimli Çocuklarda Dil ve Konuşma Eğitimi Uygulamaları” ile vizyonumuzu genişletmeyi, alanda, bölge ve ülkede yenilikçi adımlar atmayı hedeflemektedir. “AB de Özel Gereksinimli Çocuklarda Dil ve Konuşma Eğitimi Uygulamaları” ile alınacak olan eğitim ve devamında yapılacak faaliyetler, kurumumuzda açılacak olan, ilimizde ve bölgemizde ilk olacak “Dil ve Konuşma Gelişimi” sınıfımızı kurma amacımıza yardımcı olacaktır. Kurmayı hedeflediğimiz bu sınıf,  kurumumuzun “2017-2018 stratejik planı”nda, AB standartlarında hizmet verme adına yer alacaktır.

Kurum Müdürü Dursun DÜNDAR:Dil ve konuşma gelişimi çocuğun tüm alanlardaki gelişiminin   önemli   ölçüde destekleyicisi ve bu alanların büyük ölçüde katkı sağlayıcısıdır.Bu nedenledir ki dil ve konuşma gelişimi ile ilgili bir çok bilginin paylaşılacağı bu etkinliğimize öğrenmeye istekli ve ihtiyaç duyan herkesi bekliyoruz,dedi.

Projeyi yürüten  Özel  Eğitim Öğretmenleri:Bahadır KIZILASLAN ,Mustafa KORKUT  projeyle ilgili olarak bu gün sadece özel eğitim alanına yaptığımız bu tanıtımı bir plan dahilinde konuşma güçlüğü yaşanan tüm alanlara taşımayı ve bu konuda yaşanan sorunlara çözümler sunmayı planlıyoruz dedi.

bafra-dogankaya-ozel-egitim.JPGbafra-dogankaya-ozel-egitim-001.JPGbafra-dogankaya-ozel-egitim-002.JPG

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.