Bafra'da Okullar Tedbir Amaçlı Dezenfekte Ediliyor

Türkiye'deki ilk Corona Virüs vakasının tespit edilmesinin ardından Bafra’da da konu ile alakalı yetkililer basın mensuplarına bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

A+A-

Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen önderliğinde Bafra Öğretmenevinde toplanan İlçe Sağlık Müdürü Aytaç Akın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, OSB Müdürü Recai Akçer, Bafra Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Abdurrahman Ahmet İsmailoğlu ilçede görev yapan gazetecileri konu hakkında bilgilendirdi.

Toplantıda konuşan Kaymakam Ertürkmen, “Değerli arkadaşlar malumunuz Çin’de başlayan virüsün akabinde ülkemizde de bir vaka var. Fakat salgın değil. Bafra’da da böyle bir durum yok. Ama biz tedbirlerimizi alıyoruz. Okullar bugün itibari ile dezenfekte edilecek. Tabi toplu olunan yerler Organize Sanayi Bölgesi gibi alanlarda dezenfekte edilecek. Çocuklar çıktıktan sonra da okulda makinelerle ilaçlama yapılacak. Bunlar sadece bir tedbirdir. Bu tedbirler kapsamında basit olanları da var el yıkama, avuç içine hapşırılmaması, su içmek, ağzımı nemli tutmak gibi” dedi.

 Ertürkmen’in ardından konuşan İlçe Sağlık Müdürü Aytaç Akın ise “ Basın mensupları bu gibi konularda haber yaparken daha duyarlı davranmasını istiyorum. Aslında bu konuda duyarlısınız da yanlış bir şey varsa arayıp düzeltebiliyoruz. Halk bizi değil sizi takip ediyor. Orada ki en ufak cümle halkta infiale yol açıyor. En önemlisi bu konuda el hijyeni. Metal yüzeylerde 6 saat kumaş yüzeylerde 12 saat yaşayabiliyor bu virüs. Havalar ısındığında zaten virüsün yaşama ihtimali yok. Elle tokalaşmaya biraz ara verelim ”ifadelerini kullandı.

 Bafra Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ahmet İsmailoğlu ise “Sayın Bakanımızın açıklaması ile merkez laboratuvarı da Samsun’da kurulacak. Bizim hastanede kan tahlili almamanızın sebebi o kişinin başka rahatsızlığı olup olmadığı. Zaten son iki ayda koronavirüsünden ölen 4 bin civarında gripten ölenlerin sayısı ise 60 bindir. En önemli salgın paniktir. Bilgi konusunda da ilçemizde İlçe Sağlık Müdürü ilimizde de İl Sağlık Müdürü yetkilidir” dedi.

 

Bafra'da Okullar Tedbir Amaçlı Dezenfekte EdiliyorBafra'da Okullar Tedbir Amaçlı Dezenfekte EdiliyorBafra'da Okullar Tedbir Amaçlı Dezenfekte EdiliyorBafra'da Okullar Tedbir Amaçlı Dezenfekte EdiliyorBafra'da Okullar Tedbir Amaçlı Dezenfekte EdiliyorBafra'da Okullar Tedbir Amaçlı Dezenfekte EdiliyorBafra'da Okullar Tedbir Amaçlı Dezenfekte EdiliyorBafra'da Okullar Tedbir Amaçlı Dezenfekte EdiliyorBafra'da Okullar Tedbir Amaçlı Dezenfekte Ediliyor

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum