Bafra'da okullar o tarihte açılacak!

Bafra'da okullar o tarihte açılacak!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yapılan son dakika açıklamasına istinaden yüz yüze eğitimin detayları belli oldu.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün kabile toplantısının ardından yaptığı açıklamada; "15 Şubat’ta köy okulların açılmasını kararlaştırdık. Olağan bir artış söz konusu olursa eğitime yeniden ara verilecektir. Özellikle söyleyeyim. 8 ve 12'nci sınıflar ile ilkokul ve özel okulların eğitim öğretimin 1 Mart’tan itibaren başlaması için hazırlıklara başlanacak." demişti.

Bu açıklamanın ardından yüz yüze eğitimin detaylarını aktaran Ziya Selçuk tarafından yapılan açıklamalarda, ana okulları ve köy okulları 15 Şubat 2021 tarihinde, ilkokullar ve ortaokullar ise 1 Mart 2021 tarihinde yüz yüze eğitime devam edecek.

Bakan Selçuk konu ile ilgili açıklamalarına şöyle devam etti:

"15 Şubat Pazartesi günü eğitime başlıyoruz. Köy okullarımızı tüm sınıflarda yüz yüze ve tam zamanlı olarak açıyoruz. Okul öncesine verdiğimiz önem bellidir. 15 Şubat’ta tüm bağımsız ana okullarımızı da açma kararı verdik. İlk okullarımız açılması kararını verdik, haftanın iki günü devam edecektir.

1 Mart Pazartesi günü ilk okullarımızın tüm sınıf düzeyiyle açılması kararını aldık. İlkokul öğrencilerimiz eğitimlerine yine seyreltilmiş şekilde, haftanın 2 günü devam edecekler..

Sokağa çıkma kısıtlaması olan gün ve saatlerde öğrencilerimiz izinli sayılacaktır. Öğrencilerimizin okullarımızda yüz yüze eğitime katılımları velilerimizin kararına bağlı olacaktır. Bu durumda çocuklarımız uzaktan eğitime devam edecek.

1 Mart tarihinde okullarımız, sınav döneminde olan 8 ve 12'inci sınıf öğrencilerimiz için de kapılarını açacak."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.