
BAFRA'DA ÖĞRETMENE ŞİFRE TUZAĞI
Bafra'da bir öğretmenin bankadaki hesabına ait bilgi ve şifre kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce ele geçirelerek, toplam 16 bin 500 TL'si çekildi
A+A-
Bafra Atatürk Anadolu Lisesi Müdür Başyardımcısı Mehmet Dursun'un hesap bilgi ve şifresini ele geçiren bilgisayar korsanları, telefon ve internet bankacılık sistemini kullanarak hesaplarını boşalattı. Bilgisayar korsanlarının, Dursun'un sisteme kayıtlı telefon numarısını da değiştirerek, işlemlerden bilgi sahibi olmasını engellediği de iddia edildi.
TELEFON NUMARASI DEĞİŞTİRİLMİŞ
Bafra Atatürk Anadolu Lisesi Müdür Başyardımcısı Mehmet Dursun, öğretmenevi önündeki ATM'den para çekmek istedi. Hesabının eksiye düştüğünü gören Dursun, hemen ardından kredi kartını da kontrol etti. Hesabından 11 bin 400 TL, kredi kartından da 5 bin 100 TL çekildiğini gören Mehmet Dursun hemen bankanın müşteri hizmetlerini aradığını belirterek, "Bankanın müşteri temsilcisi bana gece saat 02.00'de bankanın müşteri hizmetlerini aradığımı ve sistemde kayıtlı olan cep telefonu numaramın değişmesini talep ettiğimi söyledi. Kendilerine böyle bir talepte bulunmadığımı belirterek hemen savcılığa suç duyurusunda bulundum. Yaşanılan bu durumu bir dilekçe ile bankanın merkezine de bildirdim" dedi.
BANKAYI SORUMLU TUTTU
Maaş ve kredi kartı hesaplarından bilgisayar korsanlarınca bilgileri ve şifreleri kırılarak toplam 16 bin 500 TL'si internet ve telefon bankacılığı kullanılarak başka hesaplara aktarılan, bu işlemler sırasında dolandırıldığı ortaya çıkmasın diye bankadaki kayıtlı telefon numarası değiştirilen Mehmet Dursun, tüm yaşananlardan bankayı sorumlu tuttu. 20 yıldır öğretmenlik yaptığını ve tüm birikimlerinin boşaltıldığını belirten Dursun, "Bu tamamen bankanın bir hatasıdır. Bir başkası benim adıma arayıp işlem yapması ve paramı kullanması bu kadar basit olmamalı. Bir haftadır mağdurum, psikolojim bozuldu. Vatandaşlarımızın ve bankaların bu konuda daha duyarlı olmalarını istiyorum" diye konuştu.
Kaynak: Habergazetesi.com
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.