BAFRA’DA “NEYZEN” İSİMLİ OYUNUN GALASI YAPILDI

BAFRA’DA “NEYZEN” İSİMLİ OYUNUN GALASI YAPILDI

Ünlü şair, müzisyen ve hiciv ustası Neyzen Tevfik’in hayatını konu alan “Neyzen” adlı tiyatro oyununun galası Samsun’un Bafra ilçesinde yapıldı.

A+A-

Bafra Kültür Merkezi’nde Samsun Sanat Tiyatrosu oyuncuları tarafından sahnelenen oyunda, Neyzen Tevfik’in gençliğinden yaşamının sonuna kadar olan süreç ele alındı. Yönetmenliğini Mehmet Esatoğlu’nun üstlendiği oyunda Neyzen Tevfik rolünü Uğur Taşkın oynadı. Tuncer Cücenoğlu’nun kaleme aldığı eserin müzikleri Nedim Yıldız, koreografi İhsan Belginer tarafından hazırlandı. Türkiye turuna çıkacak olan tek perdelik oyunun galasına gelen davetliler, oyun sonunda oyuncuları ayakta alkışladı.
Oyunun sonunda bir konuşma yapan Bafra Eğitim-İş Şube Başkanı Suat Özkolaylı, “Neyzen, her zaman paraya sırtını çevirmiş, dünyaya farklı pencereden bakmış, kimselerin söylemeye cesaret edemediklerini söylemiş. Komedi dram arası gidip gelen yaşam öyküsünü başarı ile gözler önüne seren Samsun Sanat Tiyatrosu’na teşekkür ediyoruz” dedi.
Neyzen Teyfik’in Kolaylı olduğunu soy ağacı dökümleriyle ispatladıklarını söyleyen eski Kolay Belediye Başkanı Hüseyin Şahin, “Bu ülkenin Neyzen gibi dürüst, paraya pula tapmayan yeni Neyzenlere ihtiyacı var. Yeni Neyzenler oldukça bu ülke var olacaktır” diye konuştu. 
Şahin, Neyzen Teyfik’in İstanbul’daki mezar taşında yer alan yazının fotoğrafını Samsun Sanat Tiyatrosu oyuncularına hediye etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.