Bafra’da Muhtarlar Günü Kutlandı 

Bafra Muhtarlar Derneği Başkan Vekili Yusuf Kavak,‘’Muhtarlar Demokrasinin Temel Taşlarıdır’’    

A+A-

Bafra Muhtarlar Derneği Başkan Vekili Yusuf Kavak ‘’Muhtarlar Demokrasinin Temel Taşlarıdır’’    

Bafra’da 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda tören düzenlendi.
Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından saygı duruşu ve istiklal marşı okundu.
Bafra Muhtarlar Derneği Başkan vekili Fatih Mahallesi Muhtarı Yusuf Kavak  yaptığı konuşmada,‘’ Muhtarlık müessesenin kuruluş günü olan 19 Ekim tarihi Başbakanlığın 19 Ekim 2015 tarihli ve 11 sayılı genelgesiyle Muhtarlar günü ilan edilmesinde başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Hükümetimize, Gazi meclisimize ve emeği geçenlere tüm muhtarlarımız adına şükranlarımızı sunuyorum. 
19 Ekim 1829 tarihinde ikinci Mahmut tarafından yayınlanan bir fermanla İstanbul, Üsküdar, Eyüp ve Galata kadılıklarında daha sonra Anadolu da Kastamonu, Taşköprü de kurulan muhtarlık müessesesi,  Osmanlıdan, Cumhuriyete taşınan ender kurumlardan biridir.
Ve  193 yıldır bu topraklarda varlığını sürdürmektedir. Muhtarlar hiçbir siyasi parti ismi belirtilmeksizin mahalle halkı tarafından seçilir. Bu nedenle muhtarlar insanların güvenini kazanmış. Çalışkan, adil, hukukun üstünlüğüne inanmış kişilerdir. 
Halkın istek ve arzularını, sıkıntılarını ilk elden bir üst makama bildirendir. Muhtarlık fedakârlık ve aidiyetlik gerektiren zor bir görevdir. Arkasına hiçbir gücü almadan sadece hizmet için bu göreve talip olurlar. Muhtarlarımız hizmetin en hızlı şekilde halkımıza ulaştırılmasında en önemli mihenk taşı olmakla beraber bu zorlu görevi büyük bir özveri ve meşakkatle yerine getirtmektedir. 
Temsil ettiği gücü Türkiye Cumhuriyeti mühründen alan bu müessese siyasallaşmamış tek çözüm merkezidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi muhtar demokrasinin temel taşıdır. 
Bu günü bizlere muhtarlar günü olarak hediye eden Ankara’da muhtar evini açan ve bu günde 100 muhtar hizmet binasının temel atma törenini gerçekleştirecek olan başta Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize, gazi meclisimize ve emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyorum. 
Tüm muhtar arkadaşlarımın 19 Ekim muhtarlar gününü kutluyor ve arkadaşlarıma başarılar diliyorum.
Saygılarımla….
Konuşmaların ardından program çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

19 Ekim Muhtarlar Günü vesilesi ile düzenlenen programa, Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Bafra TSO Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Sefa Kocabaş, Mahalle Muhtarları, Daire Müdürleri, Belediye Meclis Üyeleri , Okul Müdürleri katıldı.
Bafra’da 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen tören sonrasında Bafra Belediyesi Alparslan Türkeş Parkı sosyal tesislerinde Bafra protokolü Bafralı muhtarlarla kahvaltıda bir araya geldiler.
Burada Bafra Muhtarlar Derneği Başkan vekili Fatih Mahallesi Muhtarı Yusuf Kavak ve Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç birer konuşma yaparak Muhtarlar Gününü kutladılar. 

Bafra Kaymakamı Cevdet Ertükmen yaptığı konuşmada,
’’. Muhtarlık müessesesi, vatandaşımızın mutlu ve huzurlu bir yaşam sürmesi için kamu ve yerel yönetimler arasında ki en önemli basamaktır.
Muhtarlarımızın, hizmetlerinin hatırlanması, sorunlarının konuşulması ve problemlerine çözüm üretilmesi amacıyla 2015 yılında “19 Ekim” günü Muhtarlar Günü olarak ilan edilmiştir. 
Muhtarlarımız mahalle ya da köyde Devletimizi temsil etmekte, halkımızla Devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir.
Bir kamu görevlisi olan muhtarlarımız vatandaşa en yakın hizmeti veren, onların sorunlarını dile getirmelerine yardımcı olan, çözüm bulan ve yol gösteren bir makamı temsil etme özelliği taşımaktadır. Muhtarlarımız devletimizin vatandaşlarımıza verimli ve etkili kamu hizmeti sunma  hedefi doğrultusunda çalışmaktadırlar.
Halkın temsilcisi olarak faaliyet gösteren bütün muhtarlarımızın, görevlerini sağduyu içerisinde ve samimi olarak gerçekleştirmeleri en büyük temennimizdir.
Bu duygu ve düşüncelerle tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Gününü en içten dileklerimle kutluyor, sağlık, mutluluk ve görevlerinde başarılar diliyorum. ‘’dedi.

bafrada-muhtarlar-gunu-kutlandi-1.jpgbafrada-muhtarlar-gunu-kutlandi-2.jpgbafrada-muhtarlar-gunu-kutlandi-3.jpgbafrada-muhtarlar-gunu-kutlandi-4.jpgbafrada-muhtarlar-gunu-kutlandi-5.jpgbafrada-muhtarlar-gunu-kutlandi-6.jpgbafrada-muhtarlar-gunu-kutlandi-7.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.