Bafra'da Muhammed Mursi için Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Bafra'da Muhammed Mursi için Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Diyanet İşleri Başkanlığında, Muhammed Mursi'nin vefatı nedeniyle Bafra'da Büyük camide öğlen namazına müteakip gıyabi cenaze namazı kılındı.

A+A-

Bafra İlçe Müftüsü Necmettin Kayar tarafından öğlen namazına müteakip gıyabi cenaze namazı kıldırdı. Namazdan önce konuşan Müftü Kayar, "Muhammed Mursi asil bir duruşun timsaliydi kendisine Allah'tan rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyorum" dedi.

Memur-Sen, Anadolu Gençlik Derneği (AGD), Erbakan Vakfı, İnsani Yardım Vakfı (İHH) Bafra İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Bafra şubeleri tarafından ortak basın açıklaması düzenledi. Ortak bnasın açıklamasında konuşan Yaşar Şenel, " Mısır’ın ilk ve tek meşru, seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, kendisine yapılan sistematik işkence ve ihmaller ardından dün şehit olmuştur. 

Cumurbaşkanı Muhammet Mursi, 17 Haziran’daki duruşmada haksız suçlamalara karşı hem kendini hem de davasını savunurken şehit edilmiştir. 

Şenel "Mursi’nin 6 yıllık tavizsiz mücadelesi ve şehadeti bir kez daha göstermiştir ki, Mısır’da direniş ve mücadele devam etmektedir ve etmelidir. Son bir asırdır zalimlere ve emperyalistlere karşı savaşan Mısır halkı, tüm sindirme gayretlerine rağmen şehitler vermeye ve ayakta olduğunu haykırmaya devam etmektedir. Şehit Mursi, Mısır’da Hasan el-Benna’dan itibaren devam eden lider kadrolarının hayatını ve mücadelesini şehadetle taçlandırma geleneğinin son halkası olmuştur.

Şu an Mısır cuntasının zindanlarındaki on binlerce mazlum için durum daha da kritik bir hal almıştır. İşkence, taciz, öldürme ve daha onlarca hukuksuzluğun engellenmesi için dünyanın sağduyulu kamuoyu harekete geçmelidir. 
Mısır’daki siyasi tutuklular derhal serbest bırakılmalıdır. 

Sisi cuntasının uluslararası mahkemelerde yargılanması içi çalışma başlatılmalıdır. 
Mursi’nin şehadeti, uluslararası bir heyet tarafından incelenmeli ve tüm sorumlular yargı önüne çıkarılmalıdır. 
Bir cumhurbaşkanını hayatta iken koruyamayan dünya kamuoyu, en azından ölümü ardından adaleti sağlamaya çalışmalı" dedi.

muhammed-mursi-1.jpg

muhammed-mursi-2.jpg

muhammed-mursi-3.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.