Bafra’da Minik Öğrenciler Masal Etkinliğinde Buluştu

Bafra’da Minik Öğrenciler Masal Etkinliğinde Buluştu

Milli Eğitim Bakanlığının oluşturduğu, devlet okulları ve milli eğitime bağlı özel anaokullarının birlikte gerçekleştirdiği "Güne bakan kardeş okul projesi’’ dahilinde Bafra’da etkinlik düzenlendi.

A+A-

Milli Eğitim Bakanlığının oluşturduğu,  devlet okulları ve milli eğitime bağlı özel anaokullarının birlikte gerçekleştirdiği  "Güne bakan kardeş okul projesi’’ dahilinde Bafra’da etkinlik düzenlendi.

Yetkilerden alınan bilgiye göre,’’Bafra Hacı Atiye Gülizar Kahve Anaokulu ve Bafra Neşeli Penguen Anaokulu kardeş okul olarak bu projenin ilk adımında Türkiye'nin ilk çocuk masalı anlatıcısı Bağcan Töraydın'ı davet ederek Bafra’daki minikleri masal ile buluşturarak eğlence dolu anlar yaşamasına vesile oldular. 

Konuk ve projeye destek veren; Bağcan Töraydın (yazar, Türkiye'nin ilk çocuk masalı anlatıcısı ve gezgin) her iki okul adına teşekkür ederiz. 

"Güne bakan kardeş okul projesi’’ konusu,
Farklı birikimleri olan ve farklı eğitim anlayışı içerisinde faaliyet gösteren okulları, kardeşlik temasında bir araya getirerek iş birliğini arttırmak esasına dayalı “Kardeş Kurum” ilişkisi kurmaktır.

Projenin amacı ise  farklı birikim ve eğitim anlayışı içerisinde faaliyet gösteren okulları bir araya getirerek; ortak bir tema üzerinde iş birliği ve diyalogu arttırmak,  Okullar arası yardımlaşmayı sağlamaktır.Bilgi, deneyim, kurum kültürü ve değer paylaşımını sağlamak.  Üretken ve paylaşan dinamik okullar anlayışını geliştirmek.Eğitim hizmetlerine destek olmak, eğitimin kalitesini artırmak.Öğrenciler arasında sevgi, saygı, sosyal sorumluluk, yardımlaşma ve dayanışma duygularını geliştirmek.Ahlaki ve eğitsel anlamda fikir alışverişinde bulunulabilecek ortak faaliyetler geliştirebilmektir.

 

bafrada-minik-ogrenciler-masal-etkinliginde-bulustu.jpegbafrada-minik-ogrenciler-masal-etkinliginde-bulustu-001.jpeg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.