Bafra’da Milli Ağaçlandırma Günü’nde 8 Bin Fidan Dikildi

Bafra’da Milli Ağaçlandırma Günü’nde 8 Bin Fidan Dikildi

Samsun’un Bafra ilçesinde 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında düzenlenen etkinlikte, öğrenciler, kurum temsilcileri ve vatandaşların katılımıyla 8 bin fidan toprakla buluşturuldu.

A+A-

Samsun’un Bafra ilçesinde, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. Kuşçular Mahallesi’ndeki Tıbbi Aromatik Bitkiler Üretim Sahası’nda düzenlenen programa öğrenciler, kamu kurum temsilcileri ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Etkinlikte konuşan Bafra Orman İşletme Müdürü Mustafa Bayraktar, doğaya sahip çıkmanın önemine dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:
“Bizler Orman Genel Müdürlüğü ailesi olarak biliyoruz ki yeşil vatan sadece bugünün değil, yarınların da emanetidir. Bu emanete sahip çıkmak bizlerin en kutsal görevlerinden biridir. Bu bilinçle ülkemizin dört bir yanında yürütülen ‘Geleceğe Nefes, Yeşil Vatan’ seferberliğine gönülden katılıyor, her bir fidanı geleceğe bırakılmış bir imza olarak görüyoruz.”

Etkinlik kapsamında katılımcılar, belirlenen alanlara 8 bin fidan dikerek doğaya katkıda bulundu. 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü vesilesiyle gerçekleştirilen etkinlik, çevre bilincinin artmasına ve gelecek nesillere daha yeşil bir dünya bırakılmasına katkı sağladı.

89.jpg90-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.