Bafra’da Mescit ve 4-6 Yaş Kur’an Kursu Temel Atma Töreni Gerçekleşti

​​​​​​​Samsun’un Bafra İlçesinde Türkiye Diyanet Vakfına bağışlanan arsa üzerinde mescit ve 4-6 yaş arası Kur’an Kursu temel atma töreni gerçekleşti.

A+A-

Törene Ak Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, MHP Bafra İlçe Başkanı Barbaros Turna, İlçe Müftüsü Necmettin Kayar, Bafra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hasan İrer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Bafra Sosyal Hizmetler Müdürü Muzaffer Şahin ve İlçe Tarım Müdürü Ahmet Dursun katıldı.

Açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Necmettin Kayar, ’’Yaklaşık beş yıl önce, 2014 yılında bağışçımız merhume Emine hanım, Allah rahmet eylesin kendisine hastalığının son aşamalarında burayı 4-6 yaş Kur’an Kursu yapalım diye Müftülüğümüze vermiş. O zamanlar Şube Müdürümüzüzn alımı noktasında gayretleri olmuş ve o dönem ki İlçe Müftümüz Burhan bey bağışçımızın hayrına talip olup bu arsa bize Türk Diyanet Vakfı’na bağışlanmış.

Beş yıllık süreç içerisinde binanın yapım aşamasında biraz zaman almışız ama Allah onun duasını kabul etmiştir diye düşünüyorum. Bugün bir hayır sahibimiz değerli vakıf müdürümüzün yönlendirmesi ile Hasan beyi de inşallah hayırla anıyorum, o da bize Ersan beyin talebini yönlendirdi ve Bafra’da böyle bir hayır sahibinin böyle bir niyetinin olduğunu söyleyince bizde hemen kabul ettik, işlemlere başladık.

Ben hayırlı uğurlu olsun diyorum. Yüce Mevlam utandırmasın. Ölen teyzemize Yüce Mevlam Rahmet eylesin. Sayın Ahmet beye hayrını kabul edip Yüce Mevlam daha nice hayırlar yapabilmeyi nasip eylesin’’ dedi.

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, ’’Güzel bir hizmet için bir aradayız. Hem arsayı bağışlayan teyzemize Allah rahmet eylesin kendisine hem de binayı yapacak abimiz burada yanımızda, her ikisinden de Allah razı olsun, güzel bir hizmet gerçekten. Bütün hizmetlere örnek olup başkaları da bunlara imza atar. Hepinizden Allah razı olsun. Hayırlı olsun’’ dedi.

Ak Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, ‘’Gerçekten çok güzel bir çalışma. Çok güzel bir hizmet. Merhume Emine annemizden Allah razı olsun. Bunlar sadakayı cariye… İnsanlar vefat edip Dünyayı değiştirseler de yine de amel defterlerinin kapanmadığı, sevapların yazılmış olduğu güzel çalışmalardır.

Hem Camii olarak hem de 4-6 yaş arası çocuklarımıza din dersinin, Kur’an Kursu hizmeti vereceğini duyunca daha çok heyecanlandım. Baframıza hayırlı olsun. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum, hepinizden Allah razı olsun’’ dedi.

Temel atma töreni Kurban kesimi ile son buldu.

bafrada-mescit-ve-4-6-yas-kuran-kursu-temel-atma-toreni-gerceklesti-2.jpgbafrada-mescit-ve-4-6-yas-kuran-kursu-temel-atma-toreni-gerceklesti-3.jpgbafrada-mescit-ve-4-6-yas-kuran-kursu-temel-atma-toreni-gerceklesti-4.jpgbafrada-mescit-ve-4-6-yas-kuran-kursu-temel-atma-toreni-gerceklesti-5.jpg

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum