Bafra’da Mekke'nin Fethinin 1394. yılı Kur’an Ziyafetiyle Kutlandı

Bafra’da Mekke'nin Fethinin 1394. yılı Kur’an Ziyafetiyle Kutlandı

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Bafra Temsilciliği tarafından Doç.Dr. Mustafa Kara'nın konuşmacı olarak katıldığı Mekke’nin Fethi ve Kudüs Gecesi programı Bafra Belediye Kültür Merkezinde yapıldı.

A+A-

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Bafra Temsilciliği tarafından Doç.Dr. Mustafa Kara'nın konuşmacı olarak katıldığı Mekke’nin Fethi ve Kudüs Gecesi programı Bafra Belediye Kültür Merkezinde yapıldı.
Program İstiklal Marşının okunmasının ardından Atakum Müftülüğü Kurra Hafızı Abdurrahman Gülbüz ve Bafra Şahinkaya Mahallesi Camii İmam Hatibi Furkan İhsan Akçay’ın  Kur’an-ı Kerim  Tilaveti ile başladı.
Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını yapan Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Bafra Temsilciliği Başkanı Muharrem Şengül, "Anadolu Gençlik Derneği Bafra Temsilciliği olarak düzenlediğimiz Mekke’nin Fethi ve Kudüs Gecesi programımıza hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Sözlerime başlarken öncelikle programın hazırlanmasında emek sarfeden kıymetli arkadaşlarıma salonun hazırlanmasında görev alan liseli genç kardeşlerime teşekkür ediyorum. Yine aileleriyle salona teşrif eden kaşif grubu öğrencilerimize , etkinlikleriyle bizlerle birlikte olan Bilge çocuk Anaokulu öğrencileri öğretmenleri ve velilerine teşekkür ediyorum.
Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak bizler iyinin, doğrunun, faydalının ve adaletin yeryüzüne egemen olması gayesiyle çalışıyoruz. Hangi düşünceden olursa olsun her insanın insan olmakla yeryüzünde en değerli varlık vasfına sahip olduğuna inanıyoruz ve her insana sevgiyle, şefkatle, merhametle yaklaşmak gerektiğine inanıyoruz.
Bugün yeryüzünde Siyonist ve Emperyalist güçler İslam ülkelerinde ve mazlum coğrafyalarda zulümlerine devam etmektedir. Zulmün ve terörün tüm yüzlerini gördüğümüz zamanlardan geçmekteyiz. İslam âlemi ve mazlum coğrafyalar her gün ağır bedeller ödemeye ve acılar çekmeye devam ediyor. İlk kıblegahımız Mescid-i Aksa, kutsal toprağımız Kudüs, Filistin; Gazze terör örgütü olan İsrail’in saldırıları işgali altındadır. 

Tüm kalbimizle inanıyoruz ki Kudüs Müslümanların en çetin imtihanıdır. Mescid-i Aksa’nın işgal altında olması sadece Filistinlilerin bir meselesi değildir. Mescid-i Aksa da, Kudüs de, Filistin toprakları da tüm ümmetin meselesidir.
Bu süreçte Sivil toplum kuruluşlarımız ile Kudüs yürüyüşü ,  Gazze için Hayır Çarşısı ,Basın açıklamaları ve boykot çalışmasını yürüttük.
Bu gün de Anadolu   Gençlik  Derneğimizin ilk günden beri geleneksel olarak gerçekleştirdiği Mekke’nin Fethi Programımızı bu yıl Siyonist İsrail’in her geçen gün artan zulümleri karşısında Filistin’li kardeşlerimizin yanında olmak ve Aksa Tufanı ile başlayan kutlu direnişe destek olmak amacıyla “Mekke’nin Fethi ve Kudüs Gecesi” olarak icra etmekteyiz.
Aralık ayı içerisinde tüm liselerde siyer-i nebi yarışması düzenledik. 
Gençlerimizin Efendimiz(sas)’in ahlakını, mücadelesini yakından tanımalarını hedefledik. . .İnşallah programımızın sonunda bu güzel yarışmamızda dereceye giren öğrencilere hediyelerini takdim edeceğiz. Tüm çalışmalarımızı yürütürken bizlere desteğini esirgemeyen gönül dostlarımıza en kalbi şükranlarımızı sunuyoruz." diyerek sözlerini tamamladı. 
Bafra Bilge Anaokulu öğrencilerinin Kur’an-ı Kerim ve şiir okumalarının ardından sinevizyon gösterimi yapıldı. 
OMÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç.Dr. Mustafa Kara’nın Mekke’nin Fethi ve Kudüs Gecesi ile ilgili konferansının ardından Siyer-i Nebi Ödül töreninde dereceye giren İlçe 1.cisi Bafra Fen Lisesi öğrencisi Vehbi İbrahim Çon, İlçe 2.cisi Bafra Anadolu Lisesi öğrencisi Tuanna Aktaş, İlçe 3.cüsü Bafra İmam Hatip Lisesi öğrencisi Kadir Demir’e ödülleri protokol tarafından takdim edildi. 
Programa Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Daire Müdürleri, KYK Bafra Yurt Müdürü M. Emin Albayrak, Cihannuma Samsun Temsilcisi Abdullah Yıldırım, Memur-Sen Samsun İl Temsilcisi Hamdi Yıldız, Bafra Barış Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Kale, Siyasi Parti Temsilcileri, Belediye Başkan Aday Adayları, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri, Okul Müdürleri, Öğrenciler ve aileler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

7-250.jpg8-180.jpg9-134.jpg10-133.jpg6-352.jpg5-486.jpg4-709.jpg3-20231231232619.jpg2-20231231232619.jpg1-20231231232619.jpg11-094.jpg12-069.jpg13-048.jpg14-040.jpg15-034.jpg16-029.jpg17-028.jpg18-021.jpg19-020.jpg20-042.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.