Bafra’da   Mekke'nin fethinin 1392. yılı Kur’an ziyafetiyle kutlandı

Bafra’da   Mekke'nin fethinin 1392. yılı Kur’an ziyafetiyle kutlandı

Bafra Anadolu Gençlik Derneği Mekke’nin Fethini Kur’an Ziyafetiyle Kutladı

A+A-

Bafra Anadolu Gençlik Derneği Mekke’nin Fethini Kur’an Ziyafetiyle Kutladı
Samsun’un Bafra ilçesinde Bafra Anadolu Gençlik Derneği tarafından Mekke’nin Fethinin 1392. Yılı münasebetiyle bir program düzenlendi.
Bafra Belediyesi Kışlık  Kültür Merkezi’nde düzenlenen program, İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından19 Mayıs Yeşilköy Kuran Kursu Öğreticisi Necati Dinç ve Bafra Esentepe Camii İmam Hatibi Şuayip Şenel tarafından  Kur'anı Kerim tilaveti gerçekleştirildi.
Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını yapan Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Bafra Temsilciliği Başkanı Muharrem Şengül, "Anadolu Gençlik Derneği Bafra Temsilciliği olarak düzenlediğimiz Mekke’nin Fethi programımıza hoş geldiniz sefalar getirdiniz.
Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak bizler iyinin, doğrunun, faydalının ve adaletin yeryüzüne egemen olması gayesiyle çalışıyoruz.Hangi düşünceden olursa olsun her insanın insan olmakla yeryüzünde en değerli varlık vasfına sahip olduğuna inanıyoruz ve her insana sevgiyle, şefkatle, merhametle yaklaşmak gerektiğine inanıyoruz.
Muhterem Misafirlerimiz,Anadolu Gençlik Derneğimizin ilk günden beri geleneksel olarak kutladığı Mekke’nin Fethi Programı bu yıl da 81 şubemizde 600 kadar noktada icra edilmektedir. Diğer taraftan biz yılbaşı gecesi eğlencesi adı altında tüm dünya halklarına çirkinliklerin ve kötülüklerin dayatılmasına karşı tavır almanın gerekliliğine ve doğruluğuna inanıyoruz. Bu sebeple Aralık ayı içerisinde tüm liselerde siyer-i nebi yarışması düzenledik. Gençlerimizin Efendimiz(sas)’in ahlakını, mücadelesini yakından tanımalarını hedefledik. İnşallah programımızın sonunda bu güzel yarışmamızda dereceye giren öğrencilere hediyelerini takdim edeceğiz.Ortaokullar öğrencilerimizle oluşturduğumuz Kaşif Grupları ile her hafta bir araya geliyoruz öğrencilerimizi hem kitapla buluşturuyoruz hem de onlara temel değerlerimizi anlatıyoruz. 
Hem Lise öğrencileri ile hem de ortaokul öğrencileri ile haftalık sohbet programlarımız devam ediyor. Gençlerimizle bir çok sosyal ve sportif etkinlikler düzenliyoruz. Her hafta Cumartesi sabah namazı buluşmaları ve haftalık şuur dersleri sohbetleri yapıyoruz.Her yıl düzenlediğimiz yaz etkinlikleri ve kış kamplarıyla yeni nesilleri Kur’an-ı Kerim ile buluşturuyoruz. Efendimiz (sas)’in hayatını daha yakından tanıma fırsatı veriyoruz.Üniversite giden 20’ye yakın öğrencimize sizlerin destekleriyle burs desteği vermeye gayret ediyoruz. Çanakkale Şehitlerini Anma Programlarımız, Diyarbakır’ın Fethi Programımız, İstanbul’un Fethi Programımız ülkemizin her köşesinden sağlanan katılımlarla en güzel şekilde önümüzdeki süreçte de gerçekleşecektir.Yine hanımefendilere yönelik haftalık sohbetlerimiz ,Kız öğrencilerimizle kaşif buluşmalarımız devam etmektedir. 
Değerli Misafirlerimiz,Tüm bu çalışmaları yaparken her zaman bizlere Bafralı büyüklerimizin desteğini görüyoruz.Bu anlamda Siyer i Nebi sınavı ve bu gün gerçekleştirdiğimiz programa desteğini esirgemeyen AGD'mizin efsane başkanı İbrahim HACIİBRAHİMOĞLU başkanıma,Ali KULOĞLU ağabeyimize,Her zaman yanımızda olan Yapıtaş İnşaat Mustafa ÖCAL başkanıma,Her etkinliğimizde destek veren Ova Piliç Hüseyin TORUN’a,Cihannuma Samsun  İl Başkanımız Eczacı Abdullah Yıldırım’a,Elif Kırtasiye Ali Torun ve Burak Bey’e,Sekmen Giyim Hasan ve İsmail Sekmen’e,Usta Enerji Cihan Usta,Karataş Otomotiv Murat Karataş’a,Çarşı Optik İbrahim Hozman’a, Nokta Bilgisayar Salih Töre ve Siyer i Nebi . 1.cimizin ödülünü karşılayan Mehmet Akkurt Muhtarıma çok teşekkür ediyorum. Biz tüm içtenliğimizle inanıyoruz ki Anadolu Gençlik Derneği, dünyaya yeniden yön verecek gençlik kadrolarının harmanlandığı yerdir.
Bu düşüncelerle Programımıza katıldığınız için, Anadolu Gençlik Derneğimizin çalışmalarına destek olduğunuz için, bu gecede burada bulunarak bir tavrı en güzel şekilde ifade ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyor. Hayırlı geceler diliyorum. "diyerek sözlerini tamamladı. 

Bafra Bilge Anaokulu’nun muhteşem manevi etkinliğinin ardından sinevizyon gösterimi yapıldı.
Yapılan etkinliklerin ardından 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Şahin tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konferans verildi.
Siyer-i Nebi Ödül töreninde dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol tarafından takdim edildi. 
Programa Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Başkan Yardımcısı Şaban Hüryaşar, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Yakakent İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Şimşek , KYK Bafra İlçe Yurt Müdürü M. Emin Albayrak, Cihannuma Samsun Temsilcisi Abdullah Yıldırım, Bafra Barış Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Kale, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri, Okul Müdürleri, Öğrenciler ve aileler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Etiketler : , , ,
Bafra’da   Mekke'nin fethinin 1392. yılı Kur’an ziyafetiyle kutland

Bafra’da   Mekke'nin fethinin 1392. yılı Kur’an ziyafetiyle kutlandı

Bafra’da   Mekke'nin fethinin 1392. yılı Kur’an ziyafetiyle kutlandı foto galeri

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.