Bafra'da Kuvvetli Yağmur ve Rüzgar Uyarısı

Bafra'da Kuvvetli Yağmur ve Rüzgar Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre Samsun'da kuvvetli yağmur ve rüzgar bekleniyor.

A+A-

Yapılan son değerlendirmelere göre; Bölge genelinin çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların sabah saatlerinden itibaren bölgenin iç kesimlerinde kuvvetli olması tahmin ediliyor. Bölgemizin iç kesimlerinde yağış anında kuvvetli rüzgar esecek.

SICAKLIK ARTACAK

Kıyı kesimlerde önemli bir hava sıcaklığı değişiklik beklenmezken iç kesimlerde 3 ila 5 derece artış gösterecek.

YAĞIŞLARIN ARDINDAN GELECEK

Güney ve güney batılı yönlerden hafif yer yer orta kuvvette,sabah saatlerinden itibaren bölgenin iç kesimlerinde kuvvetli yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/sa), kıyı kesimlerde yağış anında kuvvetli esmesi tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların sabah saatlerinden itibaren Kastamonu çevrelerinde, öğle saatlerinden itibaren Samsun ve Sinop'un iç kesimlerinde, Amasya ve Çorum'un kuzeyinde yerel olarak kuvvetli (15-40 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış şeklinde gerçekleşmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Yerel Dolu Yağışı, Yıldırım, Ulaşımda aksamalar,Su Baskını, Sel, Yağış Anında Kuvvetli Rüzgar vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın sabah saatlerinden itibaren bölgenin iç kesimlerinde güney ve güney batılı yönlerden kuvvetli yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/sa),kıyı kesimlerde yağış anında kuvvetli esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara ( Ulaşımda aksamalar, Çatı Uçması, Ağaç ve Direklerin Devrilmesi vb.)karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.