Bafra'da "Kütüphane Konuşmaları"

Bafra'da "Kütüphane Konuşmaları"

Samsun Valiliği ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce organize edilen "Kütüphane Konuşmaları" Bafra ilçe halk kütüphanesi konferans salonunda gerçekleştirildi.

A+A-

Samsun'da "Kütüphane Konuşmalarının bu ay ki konusu "Samsun'da Aşıklık Geleneğiydi, Mustafa Bilir mahlası Samsunlu Aşık Obalı ve Hasan Sancak (Âşık Sancak)'ın konuk olduğu Kütüphane Konuşmalarında "aşıklık Geleneği" konferansı verdiler. 

Konferansa, İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan İpekdal, Ondokuz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şahin Köktürk, Siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan İpekdal yaptı. İpekdal konuşmasında, "Kütüphane konuşmalarında bu ay "aşıklık Geleneği" olan ozanlarımızı konuk etmek istedik. Yıllardır yöremize ait bir geleneği yaşatan insanları canlı olarak burada görmek istedik kendilerine geldikleri için çok teşekkür ederim" dedi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şahin Köktürk ise, "1200 - 1500 yılları arasında Anadolu'da çıkmıştır. İslamiyetin kabulünden sonra, Ozan kelimesi boş konuşan, insan anlamına gelmeye başlamış.  Tasavvuf edebiyatından sonra da aşık kelimesinin itibarı baya yüksektir. Aşık kimdir halk aşığıdır, onu kim konuşturur Allah konuşturur" dedi.
 
Konuşmalarında arından, Ozanlar , Mustafa Bilir mahlası Samsunlu Aşık Obalı ve Hasan Sancak (Âşık Sancak) atıştı. 

dsc-0044-600x397.JPG

dsc-0038-600x397.JPGdsc-0043-600x397.JPGdsc-0063-600x397.JPGdsc-0072-600x397.JPG

                                                     


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.