Bafra’da Kurban Bıçakları Bileniyor

Bafra’da Kurban Bıçakları Bileniyor

Bafra’da Kurban Bayramına sayılı günler kala gelen siparişleri yetiştirmeye çalışan bıçak ustaları, çarklarını döndürerek hummalı bir çalışma yürütüyor. İlçede bıçak bileyiciliği yapan Hasan Yılmaz, Kurban Bayramı öncesinde yoğun mesai yapıyor.

A+A-

Vatandaşlar da kurban kesiminde kullanacakları bıçaklarını keskinleştirmek ya da bakımını yaptırmak için işin uzmanı bıçakçılara gidiyor.
İlçede yıllardır bıçak bileyiciliği yapan Hasan Yılmaz, Kurban Bayramı yaklaştıkça vatandaşların da körelen bıçaklarını keskinletmeye başladığını söyledi.
Yılmaz, Kurban Bayramına 10 gün kaldı, bıçakları bilemeye başladık. Vatandaşlar yavaş yavaş bıçaklarını getirmeye başladılar. Biz de elimizden geldiği kadar temiz bilemeye çalışıyoruz. İşlerimiz şimdi daha yeni başladı, ama bayrama birkaç gün kala daha kalabalık olur. Çünkü vatandaşlar bayrama doğru genelde alış verişe çıkıyorlar. dedi.
Bazı vatandaşların Kurban Bayramı için yeni bıçak tercih ederken, bazılarının eski bıçaklarını biletmeyi tercih ettiğini belirten Yılmaz, vatandaşlar bu işleri son günlere bırakmama konusunda da uyardı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.