Bafra'da Kızılay ve Lösemili Çocuklar Haftası Kutlandı

Bafra'da Kızılay ve Lösemili Çocuklar Haftası Kutlandı

Bafra İlçe Sağlık Müdürlüğü'nün Organize ettiği, "Kızılay ve Lösemili Çocuklar Haftası etkinliği  Bafra Belediye Kültür Merkezinde düzenlendi.

A+A-

LÖSEV Samsun Temsilcisi Erol Korkmaz ve Hasan Çakın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri farkındalık oluşturmak için okul önünde toplanarak Bafra Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe yürüyerek geldiler.

Daha sonra LÖSEV Bafra Temsilcisi Erol Korkmaz, Lösev hakkında  bilgiler verdi. Korkmaz ayrıca, sokaklarda lösemili çocuklar için yardım toplayanlara itibar edilmemesini istedi.

Ayrıca Türk Kızılay Bafra Şubesi memuru Özlem Öztürk Kızılay hakkında bilgilerek vererek kızılayın önemini anlattı. Daha sonra Türk Kızılay Bafra Şube başkanı Ecz. Halim Tutku Demircan Bafra'nın Samsun ilçeleri arasında kan vermede en verimsiz ilçe olduğu belirterek şunları aktardı, "Yönetimimizle birlikte bu konuda kurumlarla beraber ortak çalışmalarımızın neticesinde ilçe bazında başlattığımız kampanyalarla rekora seviyeleri gittiğimizi  öğreniyor olmamız bizleri ziyadesiyle sevindiriyor. Hedefimiz Bafra'da inşallah il bazında değil ulusal çapta ilk beşe girmeyi hedefliyoruz.

Demircan son olarak, "30 M2 deposu olmayan bir ofiste çalıştıklarını ve yakın zaman da 450M2'lik deposu olan Bafra'ya yakışan bir Kızılay Şubesi açmayı hedeflediklerini belirtti.

Program, Kültür Merkezinde İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın, etkinliğe katılanlara organ nakli hakkında bilgiler verdikten sonra program son buldu.

Programa, Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Bafra emniyet Müdürü Süleyman Gökay Gökdoğan, Bafra Jandarma Komutanı Fatih Öner, Sivil toplum kuruluşları, daire amirleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

dsc-0449-600x397.JPGdsc-0458-600x397.JPGdsc-0468-600x397.JPGdsc-0479-600x397.JPGdsc-0482-600x397.JPGdsc-0499-600x397.JPGdsc-0509-600x397.JPGdsc-0511-600x397.JPG

 

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.