BAFRA'DA KARPUZ YÜZ GÜLDÜRDÜ

Bafra’da Kavun,Karpuz ve Domates hasadı başladı.

A+A-

Hasadın başlamasıyla, sebze ve meyve yetiştiriciliğinden, komisyonculuğa kadar yıllarını veren ve Karpuzlu mahallesinde yaşayan Torun Ticaret Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Torun bafra55.net haber muhabirine Bafra’da bu yılki yetişen karpuz ile ilgili gerekli açıklamalarda bulundu.
-    Mehmet Torun kimdir?
“1953 doğumlu Bengülüyüm. Sebze hali kurulduğundan beri sebze işiyle uğraşıyorum. Hem üreticisi hem satıcısıyım.” 
Bafra Ovası’nın önemine değinen Torun, “Bafra Ovası’nda 10 ay bir fiil sebze yetişiyor. Kışın lahana, marul, yazın domates, karpuz, kavun, kırmızılahana, brokoli gibi birçok sebze ve meyve Bafra’da yetişmeye devam ediyor.” dedi.
Yaptığı işlerden söz eden Torun, “Halde komisyonculuk yapıyorum. Bafra’nın malını Türkiye’nin her türlü muhtelif bölgesine sevk ediyoruz. Bu sene verimde eksiklik olmasına rağmen, karpuzun kendisi de fiyatı da çok güzel.” dedi. 
Taleplerin nasıl olduğu konusunda, “Günlük ortalama 250-300 ton malı tarladan gönderiyoruz.”
Bafra’da işsizlik var mı? Sorusuna ise, “Şu an Bafra’da sezon ve işsizlik yok. Çalışana iş çok. Yanımızda 30-40 tane işçi çalışıyor.” dedi.
Bafra’da güzel bir senenin yaşandığını belirten Torun, “Talepler güzel, istekler doğrultusunda mallar gidiyor. Bu hasat bayramdan 10-15 gün sonra biter.” dedi.
Bayramdan sonra Türkiye’nin ve Bafra’nın en meşhur sebzesi olan kırmızı kapya ve lahana sebzesine başlanacağını belirten Torun, “Torun Ticaret olarak Bafra’dan günlük ortalama 100-150 ton mal tır çıkarırız.” dedi.
Pandemi sürecinin etkilerinden söz eden Torun, “Pandemi dönemi ticareti etkiledi. İlk dönem vatandaşların marketlerer akın etmesiyle güzel de bir hareket oldu. Fakat çek ve senetlerde ertelemeler oldu.” dedi.domates-2.jpgdomates-3.jpgdomates.jpgkarpuz-2.jpgkarpuz.jpgkavun.jpg


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.