Bafra’da Kanser Taraması Yapılarak Eğitim Verildi

Bafra ilçesine bağlı Müstecep mahallesinde Samsun İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı mobil araçla kanser taraması yapılarak kanser bilgilendirme eğitimleri verildi.

A+A-

Bafra ilçesine bağlı Müstecep mahallesinde Samsun İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı mobil araçla kanser taraması yapılarak kanser bilgilendirme eğitimleri verildi.

Taramalara ve eğitimlere Bafra İlçe Sağlık Müdürü Dr.Aytaç Akın ve ekibi, personeli ile Samsun İl Sağlık Müdürlüğü ekibi katılım sağladı.
Bafra ilçesine bağlı Müstecep mahallesindeki kanser taraması ve eğitimine katılım bir hayli fazla oldu. Yapılan çalışmalar hakkında Bafra İlçe Sağlık Müdürü Dr.Aytaç Akın açıklamalarda bulundu.
Dr.Akın  açıklamasında,’’ Bafra ilçesine bağlı Müstecep mahallesinde Samsun İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı mobil araçla kanser taraması yapılarak kanser bilgilendirme eğitimleri verildi. KETEM; kanser adına erken tanı yapan eğitim merkezi şeklinde tanımlanabilir. Açılımı ise; Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi şeklindedir. Ulusal kanser kontrol programı ile yürütülen programdır. Avrupa Birliği ve Türkiye ile ortak şekilde yürütülen projeyle geliştirilmiştir. Sağlık Bakanlığı açısından kanser ile mücadele için kurulmuş olan ve ücretsiz olarak hizmet veren tarama merkezidir. KETEM; erken kanser tanısının hayat kurtarması mantığından yola çıkılarak kurulmuştur. Meme kanseri, rahim ağzı kanseri ve kolorektal kanseri ile alakalı toplum içerisinde farkındalık oluşturmayı hedeflemektedir. Kanserden korunma metotlarını aktarıp, birebir eğitimler düzenlenerek toplum bilgilendirilir. Kanserin neyden olduğunu ve ölümlerin azaltılmasını amaçlar. Genel şekilde kanserin kontrol altına alınmasını ve kanserin hakkında bilinçlendirmeyi amaçlar. 
KETEM merkezinin görevi; öncelikle hastalık vaziyetinde ne yapılması gerektiğine dair eğitimlerdir. Kişilerin en fazla dikkat etmesi gerektiği rahatsızlıkların başında kanser çeşitleri bulunmaktadır. Pek çok kanser çeşidinin ölüm oranı çok yüksektir. Bu yüzden bu rahatsızlığa karşı dikkatli olunmasında çok fazla yarar bulunur. Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezine başvurunun nasıl yapılması gerektiği konusunda aile bireyleri destek olmaktadırlar. Aile doktorundan kanser taraması adına form istenmektedir. Bir diğer yol ise; direkt şekilde kuruma gitmek olacaktır. Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezinde kanser taraması dışında başka kanser taramaları adına randevu gerekmemektedir. Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezinde test yaptırmak adına kimlik numarasıyla işlem yapmak yeterli olacaktır.’’diyerek sözlerini tamamladı.bafrada-kanser-taramasi-yapilarak-egitim-verildi-1.jpgbafrada-kanser-taramasi-yapilarak-egitim-verildi-2.jpgbafrada-kanser-taramasi-yapilarak-egitim-verildi-4.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.