BAFRA'DA KALDIRIM ENGELİNİ AŞACAKLAR

BAFRA'DA KALDIRIM ENGELİNİ AŞACAKLAR

BAFRA’DA GÖRME ENGELLİLER İÇİN KALDIRIM ÇALIŞMALARI

A+A-

Samsun Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Duha Sertkaya Bulvarı’nda engelliler için başlatılan özel kaldırım çalışmalarını yerinde inceledi. 
Başkan Şahin, yaya kaldırımlarını engelliler için özel olan hissedilebilir taşlarla döşemeye başladıklarını, bunun geç kalınmış bir çalışma olduğunu söyledi. Belediye olarak engelliler için her türlü kolaylığı sağladıklarını anlatan Şahin, "Bundan sonra kaldırımlar görme engelli vatandaşlarımıza daha rahat yürüyebilmesi için kolaylık sağlayacaktır. İlçe merkezinde bulunan tüm kaldırımları engelli vatandaşlarımızın kullanabileceği durumda olmasını arzuluyoruz. Engelli vatandaşlarımız sokakta rahat yürüyebilmeli. Engelleri yüzünden yürüyememeleri onları evlerine bağlı ve tutsak olmalarına neden olmamalı” dedi
Belediyenin engelli engelsiz ayırmadan hizmet etmeyi amaçladığını kaydeden Şahin, "Üzerinde yaşadığımız topraklarda nüfusumuzun yüzde 12’si gibi büyük bir bölümünü engelli vatandaşlarımız oluşturmaktadır. Bafra’mızda da çeşitli nedenlerle engelli kalmış vatandaşlarımız var. Bunlardan görme engelli vatandaşlarımız kaldırımlarda rahat yürümeleri için yapılan kaldırım çalışmasında özel olarak hazırlanan yürüme bantları ve engelli iniş çıkışları da mevcut olacak” ifadelerini kullandı.
Engelli vatandaşların topluma kazandırılmasının sadece devletin görevi olmadığını vurgulayan Şahin, "Bu olaya öyle bakmamak gerekir. Tüm toplumu ilgilendiren konularda toplumun tamamının mesuliyet ve sorumluluğu vardır. Biz bu hizmeti bir zorunluluk olarak gördüğümüz için ilçe merkezinde bulunan tüm kaldırımları engelli vatandaşlarımızın kullanabileceği duruma getirmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum