BAFRA’DA KADIN CİNAYETİNE CEZA YAĞDI

BAFRA’DA KADIN CİNAYETİNE CEZA YAĞDI

Bafra ilçesinde görülen bir cinayet davasında, katile ve azmettiren

A+A-

Bafra ilçesinde görülen bir cinayet davasında, katile ve azmettiren kardeşlere ceza yağdı.
Bafra Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, Cengiz Tosun isimli şahsı öldürüp 27 yıl hapis cezasına çarptırılan Şenol Dinçer’in eşi Asiye Dinçer’i öldüren Gökhan Bektaş ve azmettirme iddiası ile tutuklanan maktul Cengiz Tosun’un kardeşleri Mehmet ve Uğur Tosun’un yargılandıkları dava sona erdi.
Şenol Dinçer’in eşi Asiye Dinçer’i öldüren Gökhan Bektaş ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına; yakılarak öldürülen Cengiz Tosun’un kardeşleri Mehmet ve Uğur Tosun azmettirdikleri iddiası ile müebbet hapis cezasına; taksi şoförü Hikmet Koçak yardım ve yataklık yaptığı iddiası ile önce müebbet hapis cezasına, yardım mahiyetinde olduğu için kanuni indirimlerle 12 yıl hapis cezasına; maktul Cengiz Tosun’un amcasının oğlu Mehmet Tosun suçluyu kayırmaktan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Kan davasına dönüşen olayda Şenol Dinçer isimli şahıs, faiz karşılığı borç para aldığı Cengiz Tosun’u Samsun’un Yakakent ilçesinde silahla vurduktan sonra yakarak öldürmüş ve mahkemece 27 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

KÖYÜ TERK ETMEYE ZORLADILAR


Olaydan sonra Cengiz Tosun’un kardeşleri Mehmet Tosun ve Uğur Tosun ağabeylerinin alacakları olduğu iddiası ile Şenol Dinçer’in eşi Asiye Dinçer’in köyü terk etmelerini, ev ve tarlaları kendilerine bırakmalarını istediği, istedikleri olmazsa öldürecekleri tehdidinde bulundukları ileri sürülmüştü.
Maktul Asiye Dinçer, “Bu eve gelin geldim, kefenim çıkar” diyerek direndiği ancak 2 oğlunu korumak amacıyla köyden uzaklaştırarak başka şehirlere yerleştiği belirtilmişti.

AĞABEYLERİNİN İNTİKAMINI KARISINDAN ALDILAR


13 Haziran 2011 sabahı saat 06.00 sıralarında Asiye Dinçer Bafra’nın Karaburç köyündeki evinde silahla vurularak öldürüldü kayınvalidesi ise kaçarken yaralandı. Olay sonrası polis ve jandarmanın tahkikatı sonucu önce olayda kullanılan ticari taksinin şoförü Hikmet Koçak sonra da cinayet zanlısı Gökhan Bektaş yakalanarak gözaltına alındı. Gökhan Bektaş’ın ilk soruşturmada cinayeti işlediğini kabul ettiği öğrenildi.
Tahkikatı genişleten polis ve jandarma Cengiz Tosun’un kardeşleri Mehmet ve Uğur Tosun’u; Gökhan Bektaş’ı evinde gizleyen amcaoğulları Mehmet Tosun’u ve olay anında İstanbul’da olan Cengiz Tosun’un oğlu Y.T.’yi gözaltına aldı.
Zanlılar jandarmadaki sorgularından sonra adliyeye sevk edildi ve tutuklanarak Bafra Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

BUNALIMA GİREN OĞLU İNTİHAR ETTİ


Olaydan 5 ay sonra 26 Kasım 2011 tarihinde annesi tarafından öldürülmemek için Ankara’ya gönderilen 22 yaşındaki Nail Dinçer, girdiği bunalım sonucu çalıştığı işyerinde gece saat 03.00’te kendini iple asarak intihar etti.
Cengiz Tosun’u öldürmekten 27 yıl hapis cezasına çarptırılan Şenol Dinçer, geniş güvenlik önlemleri arasında Karaburç köyündeki oğlunun cenaze törenine katıldı.
Asiye Dinçer olayının azmettiricisi, Sedat Şahin’in adamı Mehmet Tosun, 1996 yılında gerçek adı Mehmet Nafi Çapan olan Hacı Çapan’ı hastane çıkışı öldürmüş ve 2003 yılında ağırlaştırılmış müebbet hapis ile cezalandırılmış, Mehmet Tosun daha sonra şartlı tahliye ile serbest bırakılmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.